Инфо

21. март 2019.21. мар 2019.
Појединачни напредак за тимски прогрес
САНДРА КОЛАКОВИЋ, ТРЕНЕР ЖРК „МЕДИЦИНАР“

Појединачни напредак за тимски прогрес

Много сегмената одређује да ли је сезона успешна или не. Ипак, у океану „ситница“ увек има један главни циљ, док су остали споредни, потенцијално оправдања у случају неуспеха. За шабачки МЕДИЦИНАР прокламовани циљ био је пласман у плеј оф. Тај резултат је остварен, сезона је успешна, истиче за наш лист тренер Сандра Колаковић.
-Нисмо крили ту жељу која је на почетку сезоне изгледала и као превисоки циљ. У првенство смо ушли са променама на свим нивоима, консолидација је у тим случајевима неопходна и врло захтевна. Реално је било да избегнемо борбу за опстанак, но сањали смо доигравање. Нисмо желели да нам промене буду оправдање, веровали смо и када није ишло и на крају остварили успех. Поносна сам на девојке – наглашава Колаковић, некадашња рукометашица, а данас тренер шампиона Србије из сезоне 2016/17.
Постоји ли нешто због чега сте, као тренер, посебно поносни?
-На своје играчице. Напредовали смо заједно, свака појединачно је остварила прогрес и индивидуално и као део тима. Индивидуални квалитет је подређен успеху тима и успели смо. Биле су сјајне Јована Перић, наш капитен, на голу, Дуња Враголић на црти, Вукчевић и Сукур на крилима, Марина Рашић и Александра Крстић на бековској позицији, сјајна Сузана Ћубела која је донела додатни квалитет у другој сезони. Посебно бих истакла Јовану Милошевић, дете Медицинара коју знамо као крилну играчицу, а она је играла на свим позицијама, како у одбрани, тако и у нападу. Импресионирала ме је жељом да помогне, није питала, слушала је савете и спроводила на паркету. Наравно, рукомет је брза игра данас, захтева дугачку клупу и свака од рукометашица „из другог плана“ дала је итекако велики допринос успесима.

Опширније у штампаном издању...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa