Инфо

26. март 2019.26. мар 2019.
ФОТО: Приватизација

ФОТО: Приватизација

Продаја - клапа три

Агенција за лиценцирање стечајних управника, као стечајни управник предузећа „Зорка – Обојена металургија“, огласила је продају целокупне имовине ове једине преостале фабрике из система Холдинг компаније „Зорка“ у Шапцу, чија је вредност процењена на 372 милиона динара. Ко у затвореној коверти напише највећи износ постаће, бар на папиру, власник великог броја некретнина на простору од око 15 хектара, а отварање понуда заказано је за 19. април у подне, у Центру за стечај у Београду.

„Зорка – Обојена металургија“, својевремено перјаница шабачке хемијске индустрије, налази се у стечају од 2015. године, а ово је трећи јавни позив стечајног управника, пошто се на прва два, расписана прошле године, није јавио нико.

На продају су једноспратна управна зграда са халом ћелија, површине од 3.336 квадрата у основи, једноспратна зграда пржионице од 866 квадрата у основи, једноспратна зграда електролизе од 737 квадрата у основи, три приземне и једна једноспратна зграда за складиштење и сушење концентрата цинка од по 900 квадрата у основи и још 47 различитих зграда (хале, силоси, магацини, танкови) од 561 до 21 квадрат у основи. Укупно 54 зидана објекта, која су уписана у Катастар непокретности.

У понуди су, такође, три отворена складишта, збирне површине преко 1.500 квадрата, интерне саобраћајнице, железнички колосек, наџемни водови за транспорт флуида и енергената, стубови, цевоводи, кабловски разводи...
Политика (М. Мијушковић)

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa