Инфо

28. мај 2019.28. мај 2019.
Харадинај: Циљ акције остваривање закона

Харадинај: Циљ акције остваривање закона

Премијер Косова Рамуш Харадинај је данас изјавио да акција Полиције и Полицијског инспектората Косова на северу има за циљ једино остваривање закона и ништа друго, и позвао Србе на мир.

Акција је против особа укључених у илегалну трговину, организовани криминал и друга криминална дела, написао да је он на Фејсбуку.

"Неке од особа укључених у та дела су и службеници Царине, Полиције, али и обични грађани. Као премијер потврђујем да се ради о спроводјењу закона и ничега другог. Позивам Србе да сачувају мир и поштују закон", написао је Харадинај.
У акцији Полиција Косова (ПК) и Полицијског инспектората Косова (ПИК) у спроводјењу налога Основног суда у Приштини за притварање неколико полицијских службеника и грађана осумњичених да су криминална група, рањен је један припадник Полиције, а ухапшено пет особа, јављају приштински медији.

Током акције у Зубином Потоку је рањен један припадник ПК који је медицински збринут у Болници у јужном делу Митровице и према информацијама медија живот му није у опасности.

Међу ухапшенима има и припадника ПК из редовна Албанаца.

У акцију ПК и ПИК која је започела у раним јутарњим сатима су укључене релевантне јединице ПК. Акција је резултат вишемесечне истраге Полиције и ПИК који је водило Специјално тужилаштво Косова.

"Истрага је имала за резултат утврдјивање да је неколико полицијских званичника и неких грађана укључено у организацију и учешће у криминалној групи у вези с кривичним делима илегална трговина робом, злоупотреба службеног положаја, давање мита и забрањена трговина", пише у саопштењу ПК.

У саопштењу се наводи да се, "упркос оружаном отпору на северу Митровице, полицијска операција наставља, укључујући и хапшења и контролу неколико локација што имају за резултат одузимање релевантних доказа, укључујући и оружје дугих цеви".

Више детаља о овој акцији ће бити дато на конференцији за медије на којој ће говорити представници тужилаштва, Полиције и ПИК-а.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa