Инфо

28. јун 2019.28. јун 2019.
За најбоље, најуспешније

За најбоље, најуспешније

Шабачки основци и средњошколци, они који су се истакли посебним достигнућима на такмичењима највишег ранга у Србији, вечерас су имали своје тренутке у Градској кући. Они и њихови професори добили су признања и награде које већ традиционално град Шабац, на Видовдан, додељује најуспешнијим основцима и средњошколцима у протеклој школској години.

-Верујем да долази време када ће се знање ценити највише, а ми имамо част да радимо са дивном децом коју носи жеља да сазнају нешто ново, да се усавршавају, увек напредују и да буду најбољи у знању. Њихова воља и снага чине их врхунским, а ми смо ту да им помогнемо, усмеримо их - истакла је Мирјана Обрадовић, наставница математике у ОШ "Николај Велимировић".

Ученици су поносни на оно што су постигли и желе да и на распусту наставе са потрагом за новим сазнањима, јер учење не виде као средство за достизање високих оцена, већ самоизградњу и лично усавршавање.

-Не доживљавам такмичење као неку додатну обавезу, као терет, већ прилику да се докажем и напредујем. Желим да и у наставку школовања кроз такмичења превазилазим претходне резултате - рекао је Стеван Маринковић, један од награђених ученика.

Жеља Града је да заједно са најбољим, најуспешнијима, ствара све неопходне услове како би млади будућност видели у свом граду, да ту граде каријере, стварају породицу, да буду срећни у Шапцу, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.

-Лепо је у иностранству, али може да буде лепо и у Шапцу, ја то знам и желим да и ви верујете у то. Не иде увек све по плану, онако како смо желели, али ствари могу да се мењају. Ви сте шампиони знања, ви сте најбољи представници свог града и потребни сте вашем, нашем граду. Будућност припада вама - рекао је Зеленовић.

У основним школама награђено је 55 ученика, 44 наставника и седам екипа. Укупан износ издвојен за ученике и наставнике основних школа је 932.000 динара. Број награђених средњошколаца је 88, наставника 44 и четири екипе. За ученике и наставнике средњих школа опредељено је 839.400 динара.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa