Инфо

6. октобар 2016.6. окт 2016.
ПОЗОРИШНИ ДАНИ „МИЛИВОЈЕ МАРТИНОВИЋ МАРТИН“ У БОГАТИЋУ

ЗАХВАЛНОСТ ЕНТУЗИЈАСТИМА

Осам вечери за редом, ево већ 15 годину одржавају се Позоришни дани “Миливоје Мартиновић Мартин“ у Богатићу. Домаћини традиционалне смотре, аматерских позоришта из многих места у Србији су Аматерско позориште “Јанко Веселиновић“ и Културно-образовни центар Богатић. Генерални покровитељ је општина Богатић.
Почев од отварања фестивала, прошлог петка, представом “Љубавно писмо“ ПАБ “Склониште у театру“ из Батајнице уз гостујуће представе позоришних аматера из Сенте, Црвенке, Беочина, Петровца на Млави, Јагодине... Биоскопска сала у Богатићу била је испуњена до последњег места. Организатори су уверени да ће тако бити и приликом гостовања позоришта из Велике Плане и Шапца, као и код затварања манифестације, 14. октобра увече.
- То је добар знак, охрабрење и подстицај, као и чињеница да су се љубитељи позоришта у Мачви ужелели, позоришне магије. Ова манифестација није само одавање почасти великану наше сцене Миливоју Мартиновићу Мартину, који је основао ово позориште, био његов дугогодишњи редитељ и глумац, већ својеврсна захвалност и другим великанима позоришта, који су знатан део свог живота поклонили нашој реномираној установи, каже Бранислав Ковић, руководилац сцене Аматерског позоришта “Јанко Веселиновић“ у Богатићу.
С правом се може рећи да позоришни живот у овој равници има своју блиставу будућност. О томе сведочи, не само осам вечери за редом, препуна сала Дома културе у Богатићу, где се представе одржавају, већ и високи домети ( изражени бројним наградама и признањима ) позоришних аматера из Богатића, остварени на фестивалима и смотрама широм Србије. Њихов састав обогаћују бројни, млади глумци аматери.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa