6. oktobar 2016.6. okt 2016.
POZORIŠNI DANI „MILIVOJE MARTINOVIĆ MARTIN“ U BOGATIĆU

ZAHVALNOST ENTUZIJASTIMA

Osam večeri za redom, evo već 15 godinu održavaju se Pozorišni dani “Milivoje Martinović Martin“ u Bogatiću. Domaćini tradicionalne smotre, amaterskih pozorišta iz mnogih mesta u Srbiji su Amatersko pozorište “Janko Veselinović“ i Kulturno-obrazovni centar Bogatić. Generalni pokrovitelj je opština Bogatić.
Počev od otvaranja festivala, prošlog petka, predstavom “Ljubavno pismo“ PAB “Sklonište u teatru“ iz Batajnice uz gostujuće predstave pozorišnih amatera iz Sente, Crvenke, Beočina, Petrovca na Mlavi, Jagodine... Bioskopska sala u Bogatiću bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Organizatori su uvereni da će tako biti i prilikom gostovanja pozorišta iz Velike Plane i Šapca, kao i kod zatvaranja manifestacije, 14. oktobra uveče.
- To je dobar znak, ohrabrenje i podsticaj, kao i činjenica da su se ljubitelji pozorišta u Mačvi uželeli, pozorišne magije. Ova manifestacija nije samo odavanje počasti velikanu naše scene Milivoju Martinoviću Martinu, koji je osnovao ovo pozorište, bio njegov dugogodišnji reditelj i glumac, već svojevrsna zahvalnost i drugim velikanima pozorišta, koji su znatan deo svog života poklonili našoj renomiranoj ustanovi, kaže Branislav Ković, rukovodilac scene Amaterskog pozorišta “Janko Veselinović“ u Bogatiću.
S pravom se može reći da pozorišni život u ovoj ravnici ima svoju blistavu budućnost. O tome svedoči, ne samo osam večeri za redom, prepuna sala Doma kulture u Bogatiću, gde se predstave održavaju, već i visoki dometi ( izraženi brojnim nagradama i priznanjima ) pozorišnih amatera iz Bogatića, ostvareni na festivalima i smotrama širom Srbije. Njihov sastav obogaćuju brojni, mladi glumci amateri.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa