Инфо

11. новембар 2010.11. нов 2010.
ОТВОРЕН 19. САЛОН УРБАНИЗМА

ТРАДИЦИОНАЛНЕ ВРЕДНОСТИ И САВРЕМЕНЕ ТЕНДЕНЦИЈЕ

Прошлог понедељка у Шапцу отворен 19. Салон урбанизма. На пратећој изложби радова изложено је 112 решења у десет категорија, док 34 студентска рада чине засебну 11 целину. Добитник Велике награде овогодишњег Салона је проф. др Добривоје Тошковић из Београда за публикацију “Калкута Индија, Град на сланим језерима ““ од идеје до реализације“
Салон урбанизма представља смотру најзначајнијих актуелних остварења у области просторног планирања и урбанизма, као и урбанистичког пројектовање и реализација. Под покровитељством Града Шапца организатори ове традиционалне манифестације су Удружење урбаниста Србије и ЈУП “План“ Шабац.
Приликом отварања Салона, заменица градоначелника Јасминка Ристивојевић је истакла значај једне овакве манифестације за развој града.
Шабац је данас домаћин 19. Међународног салона урбанизма. Ово је од изузетног значаја за наш град и претставља изузетно признање за наше урбанисте, јер је реч о смотри која приказује овогодишња најзначајнија достигнућа у области урбанистичке праксе. Организујући овај салон Град Шабац даје свој допринос развоју урбанизма као делатности од најширег друштвеног и јавног значаја. Такође, на тај начин утичемо на развој свести о неопходности поштовања урбанистичких правила приликом планирања и градње објеката, јер управо она уважавају све практичне, естетске и хигијенске потребе и услове стамбеног насеља ““ истакла је Јасминка Ристивојевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa