Инфо

13. октобар 2016.13. окт 2016.
САКУПЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ

ГРАЂАНИ ДА ОДЛУЧУЈУ

До краја октобра грађани ће моћи да се изјасне како желе да новац из буџета града буде трошен. Пројекат партиципативног буџетирања у ком Шабац учествује и ове године у сарадњи са БИРН, подразумева веће учешће грађана у одлучивању. Прошле године, на овај начин, урађено је неколико пројеката како на градском тако и на сеоском подручју.
-Прошле године на сеоском подручју смо урадили више од 30 игралишта за децу, а у граду је уређен парк код “Соколане“ и урађена су паркиралишта за бицикле. Планирамо да следеће године за партиципативно буџетирање издвојимо још већа средства, да би грађани у што већој мери учествовали у одлучивању, навео је Александар Јовановић, помоћник градоначелника за рурални развој.
Стручна комисија одлучиваће о сакупљеним предлозима, а затим ће грађани од 7. до 20. новембра гласати за оне најбоље.
-Грађани треба да су свесни да њихов глас не важи само током изборног процеса, него својим гласом могу директно да утичу на то да побољшају квалитет свог живота. Грађани треба да узму учешћа у овом процесу и да не дозволе неком другом да креира њихов живот, рекао је члан градског већа Игор Марсенић.
Представници Градске управе позвали су грађане, како са градског тако и са сеоског подручја, да подрже овај пројекат и предложе шта би било најпотребније у њиховој средини. Штанд ће данас (четвртак) бити постављен испред Нове робне куће од 13 до 16 сати, а у петак у пешачкој зони код Културног центра у исто време. Такође, грађани анкетне листиће могу попунити и у месним канцеларијама.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa