Инфо

18. новембар 2010.18. нов 2010.
НЕДОУМИЦЕ ОКО СМЕНЕ РУКОВОДСТВА У КИНОЛОШКОМ ДРУШТВУ “ЗОРАН СТАНКОВИЋ“

ОПТУЖБЕ ПАДАЈУ У ВОДУ

Крајем прошлог месеца у Кинолошком друштву “Зоран Станковић“ Шабац дошло је до смене руководства. Нови челници шабачке кинологије кажу да су се на реизбор одлучили због низа неправилности које су обележиле рад овог друштва протеклих година. Смењени чланови, пак, тврде да је њихово разрешење нелегитимно и да је проузроковано крајње личним разлозима
Спорна седница у шабачком Кинолошком друштву одржана је 25. октобра, а њен епилог је оставка бившег председника и избор новог. То не би било ништа неуобичајено да након тога није уследила пријава дотадашњег председника Душка Мереника МУП-у Србије, секретаријату у Шапцу.
У наведеној пријави Мереник тврди да је тог 25. 10. 2010. године одржана нелегална Скупштина кинолошког друштва. Дневни ред је откуцан без његовог знања и потписа, док је сам скуп организовао Драган Томић, председник ловачког друштва, како наводи, са циљем да смени секретара кинолошког друштва Милића Ралића.
Отишао сам у просторије друштва ради неких договора не знајући да је припремљена илегална Скупштина ради смењивања секретара Ралића, јер је са Томићем у свађи. Од мене је ултимативно захтевано да га сменим уз присуство 18 људи од којих ми већина није позната, а који су дошли на састанак по налогу Драгана Томића. Под таквим пресијама и нелегитимном скупу, непромишљено и под притиском, поднео сам оставку на функцију председника кинолошког друштва јер никаквих примедби на рад секретара Ралића никада нисам имао. Напомињем да сам после изнуђене оставке напустио просторије, а наведени нелегални скуп је донео одлуку о именовању новог председника и секретара кинолошког друштва ““ истиче Мереник даље у изјави.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa