Инфо

27. октобар 2016.27. окт 2016.
МАЧВАНСКИ ЗЕЛЕНИ ЖЕЛЕ ЕКОЛОШКИ ПРЕОБРАЖАЈ СРБИЈЕ

ОСНОВАН УЈЕДИЊЕНИ ЗЕЛЕНИ ФРОНТ

Председници Зелених Србије и Зелене еколошке партије - Зелени, Иван Карић и Дејан Булатовић, потписали су у Београду декларацију о Уједињеном зеленом фронту, а тај споразум, како су саопштили, представља најзначајнији зелени политички документ и основу деловања свих зелених опција у Србији.
Председник Зелених Србије Иван Карић је навео да је приоритет Зелених да кроз зелену политику ојачају преображај Србије и убрзају њен пут ка ЕУ.
„Србија мора да буде еколошки одговорна држава која ће кроз зелену и кружну економију створити услове за отварање зелених радних места, водити борбу против незапослености и сиромаштва, уз заштиту животне средине и укључености сваког појединца у друштво и у процесе доношења планова и програма који се тичу животне средине“, каже Карић.
Председник општинског одбора Зелених Богатића и члан председништва странке дипл. инж. Александар Фирауновић додаје: „Сматрамо да еколошки преображај Србију води ка потпуној органској пољопривреди, енергетској трансформацији заснованој на енергетској ефикасности, употреби обновљивих извора енергије, смањењу енергетског сиромаштва и расипања енергије, као и дезинвестирању у фосилна горива.“
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa