Инфо

27. октобар 2016.27. окт 2016.
„СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА“ ЗА КРАЈ ОКТОБРА ““ МЕСЕЦА СОЛИДАРНОСТИ СА СТАРИМА

СТАНИТЕ ГОДИНЕ, ДАНИ, НОЋИ

Традиционална манифестација чланова Геронтолошког клуба прошлог четвртка загрејала срца Шапчана у Великој сали Културног центра
Забавно-музички програм под називом „За сунчану јесен живота“ чланова Геронтолошког клуба и ове године улепшао је октобарско вече многобројним Шапчанима. Традиционална манифестација, у оквиру „Октобра ““ месеца солидарности са старим лицима“, прошлог четвртка у Великој сали Културног центра показала је ведар дух наших најстаријих суграђана. Музиком, песмом, стиховима загрејали су срца свих присутних током једночасовног наступа.
- Програм смо правили на тему „Станите године, станите дани, станите ноћи“. У питању је веома лепа песма. Избор текстова, песама и музике био је у том стилу. Проговорили смо мало о лепоти старења. Чини ми се да је ова манифестација свима прирасла за срце. Некако током припремања овог програма сви озбиљније прилегну на посао ““ рекао је Витомир Николић, сценариста целокупног програма.
Добродошлицу присутнима у име чланова пожелела је Даринка Јовановић, координаторка Клуба за пензионере и друга стара лица, познатијег као Геронтолошки клуб.
- Желела бих да вам се захвалим што сте дошли да својим присуством увеличате овај за нас веома значајан догађај. Као што је већини вас сигурно познато Геронтолошки клуб из Шапца традиционално у месецу октобру, месецу солидарности са старим лицима, изводи овде у Културном центру Забавно-музички програм под називом „За сунчану јесен живота“, који практично представља круну нашег целогодишњег рада и који обједињује радне активности свих наших секција ““ музичке, драмске и литерарне ““ истакла је Даринка.
У духу обележавања месеца октобра Геронтолошки центар Шабац организовао је и литерарни конкурс на теме „Ослонимо се једни на друге“ и „Старима с љубављу“. Ове године на том конкурсу учествовали су ученици од петог до осмог разреда ОШ „Јанко Веселиновић“. Прва награда за песму на тему „Старима с љубављу“ припала је седмакињи Сањи Ђурановић, а друга и трећа за радове на тему „Ослонимо се једни на друге“ шестацима Јовану Живановићу и Душану Павловићу. Сви награђени добили су дипломе и вредне књиге.
- Честитам ученицима наше школе. Сања је за ове стихове заиста била надахнута. Оно што ме је највише обрадовало када сам видела Душанове руке које су спонтано кренуле да тапшу када сте ви почели да певате, што значи да сте додирнули све наше емоције. Захваљујем се Милану Поповићу, директору Геронтолошког центра, на свему ономе што је урадио и за мене лично и за нашу школу. Ово чиме се ви бавите сјајна је ствар. Желим вам да дуго трајете, да овако добро радите и верујем да ћете имати подршку ““ рекла је Љиљана Стојановић, директорка ОШ „Јанко Веселиновић“.
За крај дружења није изостало ни коло, а као што у својој песми „Сунчана јесен“ записа учитељица у пензији Наталија Недић, корисница Геронтолошког центра, „и није лоше бити стар, пун си мудрости и знања, добијаш цео месец на дар и пуно поштовања“.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa