Инфо

27. октобар 2016.27. окт 2016.
Вртиђ „Слобода“

Хумани еколози

Прошлог четвртка у просторијама вртића „Слобода“ у Шапцу, одржано је несвакидашње дружење чланова удружења параплегичара и старије групе вртића.
Повод за дружење је било уручење значајне количине пластичних чепова, које су деца из вртића у сарадњи са родитељима и васпитачима скупљала у протеклом периоду.
Том приликом за госте из удружења параплегичара припремљен је занимљив програм, где су деца кроз рецитације песму и кратку представу пожелела добродошлицу у њихову установу.
Развијање хуманости и еколошке свести код деце, која се овом акцијом промовише, је улагање у друштво које ће бити праведније и уредније.
Представницима удружење уручена је збирка ликовних радова старије груп вртића „Слобода“ са посветом и именима свих малих аутора. Док су малишани од чланова удружења добили слаткише.
Управа и васпитачи вртића су обећали да акцију прикупљања чепова од којих би се купила ортопедска помагала за чланове удружења параплегичара, неће прекидати, те да ће и у наредном периоду практиковати овакав вид дружења који би требао да поред наведеног хуманог и еколошког аспекта, помогне и смањењу дискриминације, те лакшем прихватању лица са инвалидитетом као равноправних чланова друштва.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa