Инфо

27. октобар 2016.27. окт 2016.

Наставак капиталних улагања

Ново руководство „ЈКП Водовод Шабац“ наставиће са значајним инфраструктурним улагањима и у наредном периоду
Следеће године биће доста посла за раднике ЈКП „Водовод“. У складу са плановима Градске управе наставиће се улагања у Постројење за пречишћавање отпадних вода, објекат који је јединствен у Србији, а радиће се и на побољшању постојећих система.
- Један од пројеката се односи на другу фазу рада Постројења за пречишћавање отпадних вода. То је веома значајан објекат, чија је изградња значајно унапредила квалитет живота наших суграђана. Отпадне воде које су у прошлости завршавале на различитим странама, најчешће у Сави, данас се пречишћавају по највишим светским стандардима на једном месту. Изградњом Постројења за пречишћавање отпадних вода стекли су се услови да становници Шапца безбрижно уживају на реци Сави. Следеће године планирамо и доградњу црпне станице „Металопластика“, чиме ће се решити проблеми становника насеља „Чавић“. Ти проблеми су се јављали услед великих количина воде током падавина, што се могло видети по улицама, али и у подрумима и двориштима становника овог дела града. Реконструкцијом црпне станице ови проблеми се више неће јављати, истиче новоименована директорка овог јавног предузећа Даниела Ловрин Гавриловић.
Наша саговорница додаје да постоје и планови у другим областима, али упозорава да је неопходно да сви буду свесни да је редовно плаћање услуга услов за унапређење комплетног система.
- „Водовод“ тренутно завршава пројекте на секундарној канализационој мрежи у Поцерском Причиновићу и Мајуру. Било је одређених проблема и ситних застоја, али и то је решено. У будућности, желимо да реализујемо још много тога, али нам је неопходна и подршка
грађана. Апелујем на све кориснике да редовно измирују рачуне, како би се улагања наставила. Само заједно можемо да допринесемо бољим условима живота свих Шапчана, додаје Ловрин Гавриловић.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa