Инфо

27. октобар 2016.27. окт 2016.
Дирекција за пољопривреду - сервис грађана

ПОМОЋ ЗА АДМИНИСТРАТИВНЕ ЗАВРЗЛАМЕ

Дирекција за пољопривреду града Шапца је основана као сервис пољопривредника. Један од показатеља да је тај задатак испунила, поред помоћи при регистрацији и пререгистрацији пољопривредних газдинстава, је што пружа пуну подршку у попуњавању захтева за подстицаје у од стране Министартва пољопривреде и заштите животне средине. Само ове године 846 регистрованих пољопривредних газдинстава се обратило за стручну помоћ. Подстицај од 40 процената повраћаја у биљној и сточарској производњи, за куповину опреме и механизације и система за наводњавање, су заинтересовали велики број пољопривредника.
- Дирекција за пољопривреду је пружила сву помоћ у административном смислу произвођачима. До 15. октобра, када је био задњи рок за подношење захтева 846 регистрованих пољопривредних газдинства је поднело, преко Дирекције, захтев за повраћај. Ако узмемо чињеницу да је просечан захтев био на износ од око 100.000 динара, а повраћај 40 одсто - и уколико Министарство уважи све захтеве - можемо са сигурношћу закључити да ће укупан повраћај износити преко 35 милиона динара, наводи стручњак Дирекције Владимир Савковић, и додаје да су захтеви за потстицај у сточарству око 10 милиона динара.
Преко ове две ставке очекује се преко 45 милиона динара намењених пољопривредним произвођачима. Ни мало мали износ. Министарство сада треба да се покаже.
У Дирекцији то сматрају успехом и добрим показатељем сарадње са власницима пољопривредних газдинстава.
Ако се узме у обзир да је 6.800 регистрованих газдинстава у региону Шапца, лако се израчуна да је висок проценат грађана којима је била потребна помоћ да би се снашли са администрацијом.
Процењује се да се у Дирекцију за разне савете годишње обрати преко 10.000 пољопривредника.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa