Инфо

18. новембар 2010.18. нов 2010.
КОЛИКО ЛОКАЛНЕ ТАКСЕ ОПТЕРЕЋУЈУ ФИРМЕ И ПРЕДУЗЕТНИКЕ

ЗАХТЕВ ЗА СМАЊЕЊЕ НАМЕТА

Комуналне таксе у општинама и градовима Мачванског и Колубарског округа су различите, али су ипак терет за правна лица и предузетнике. Одбор удружења предузетника тражи смањење локалних намета и прецизније утврђивање критеријума по којима се наплаћују одређене локалне дажбине
Скоро да не прође дан да неко из републичких органа власти не спомене неопходност привлачења инвеститора, посебно иностраних, али и домаћих. То исто све чешће раде и градске и општинске власти широм Србије, истичући локалне услове за инвестирање. Улагачи опет, да ли због глобалне економске кризе или лоших услова, у Србију све ређе долазе. Истина је, ипак, негде на средини. Јасно је да на глобалну кризу Србија не може да утиче, али може да креира знатно повољније услове за улагање, почевши од врха државе, па све до локалне заједнице.
Привредници се често жале на државне намете, на свим нивоима власти. Обичан грађанин чак и не зна шта , рецимо, једна општина све наплаћује. Регионална привредна комора из Ваљева је недавно урадила занимљиву информацију о локалним комуналним таксама, како би и то послужило за израду анализе оптерећености фирми и предузетника.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa