Инфо

18. новембар 2010.18. нов 2010.
ЗОРАН БРКИЋ, НЕКАДАШЊИ НОВИНАР ““ УРЕДНИК РТС-А О СМРТИ ШАБАЧКИХ НОВИНАРА НА БАНИЈИ

“ЗАШТО“ ““ ПРАШИНА И ПАУЧИНА

- Стичем утисак да неко намерно жели да заборави, тужни догађај од пре скоро две деценије, када је на радном задатку погинула наша четворочлана екипа, каже Бркић
Сећајући се тог догађаја, када је приликом сахране, цео град плакао, Бркић показује, у редакцији “Гласа Подриња“ фотокопију текста који је објавио хрватски “Слободни тједник“, непосредно после тог догађаја.
У наднаслову тог текста пише: Посебне војне дозволе, аутоматске пушке и СМБ униформе нису спасле четворочлану екипу ТВ Београд од смрти! У наслову кажу: Пуцати на шпијуне без заустављања.
“Слободни тједник“ из пера Јована Кубуре (зашта незванично сазнајемо, данас да не постоје, ни новине ни аутор) у поднаслову текста бележи наводно изјаву, једног од петрињских резервиста који је по њиховој причи у заседи, сачекао новинаре изјављује: Било ми их је жао, али о наређењима се не расправља!
На 22. страни фотокопије текста, од 17. листопада 1991. године у “Слободном тједнику“ још пише да је “Убојство наручено из Београда договорено у Глини“.
Наш саговорник, каже да су ова имена у тексту стварна, наравно у функцији тада актуелне редакцијске приче.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa