Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
Пријатељска утакмица - наставак сарадње

РАЂЕВАЦ ДОБИО ВОЈВОДИНУ

Популаризација фудбала. Добробит сарадње је да млади фудбалски таленти заиграју у једном великом клубу. Већи утицај на Крупањ и околину
На фудбалском стадиону ФК „Рађевац“ у Крупњу, који од недавно носи име „Мирко Васиљевић“ по прослављеном играчу овог клуба, у среду 9. новембра одиграна је пријатељска утакмица између домаћег тима и ФК „Војводина“ из Новог Сада. Челници два клуба су успоставили сарадњу пре пар месеци, када је ФК „Војводина“ локалном фудбалском клубу „Рађевац“ поклонила гарнитуру дресова, лопте и осталу спортску опрему.
- Пре месец дана је договорено да ФК „Војводина“ првом приликом дође у Крупањ и обећање смо испунили. Захваљујем се и на значајној помоћи у виду спортске опреме за наш клуб. Надам се да се ова сарадња неће завршити на овоме, већ да ће се наставити и у будућности. Такође, желео бих да истакнем и значајну улогу Новог Сада који је за време поплава 2014. године први притекао у помоћ нашој општини и за то вам велико хвала - изјавио је Предраг Радић заменик председника општине Крупањ.
Добробит сарадње ова два клуба могла би да се огледа и у могућности да млади фудбалски таленти из Рађевине заиграју у великом клубу као што је Војводина.
- Кроз сарадњу са клубом „Рађевац“ покушаћемо да имамо већи утицај на Крупањ и регион, самим тим да талентовани фудбалери из овог региона у перспективи могу долазити код нас. И то је поента свега, да ми промовишемо наш клуб у овом региону, да талентованим дечацима из овог региона омогућимо долазак у наш клуб - рекао је Душко Грујић, директор омладинске школе ФК „Војводина“.
- Ми смо мали и сиромашан, али добар и поштен клуб. Оно што нам је ФК „Војводина“ поклонила нама много значи. Трудићемо се да данас срдачно дочекамо госте из Новог Сада. Уједно, утакмица ће пуно значити и на популаризацији фудбала у нашем крају - изјавио је Урош Лачковић председник ФК „Рађевац“.
Мечу су присуствовали сви чланови управе ФК „Војводина“ предвођени председником Војиславом Гајићем и председником спонзорског тима Драгољубом Збиљићем, као и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем. Присутни гледаоци су посебним аплаузом поздравили и Ненада Лалатовића шефа стручног штаба Војводине.
- Нама је велика част што можемо да дођемо да овде у Крупњу одиграмо утакмицу против „Рађевца“. Мислим да смо остварили добру сарадњу и овде често долазимо на припреме. Надам се да ћемо данас одиграти једну лепу утакмицу, где победник у овом тренутку није ни битан. Битно је да се дружимо - рекао је Лалатовић.
Колико је значајна посета и подршка фудбалског клуба ФК „Војводина“ за играче ФК „Рађевац“ говори капитен овог клуба Никола Пајић:
- Ова посета нама као играчима значи много, зато што имамо прилику да данас одмеримо снаге са тако великим клубом као што је „Војводина“ који су тренутно други у Суперлиги.
Иако резултат у овој утакмици није најважнији, већ првенствено сарадња и пријатељство ова два клуба, по лошим временским условима боље су одиграли домаћи фудбалери који су победили са 1:0. Стрелац јединог гола на утакмици био је Вукашин Симић.
Д.Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa