Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
ИНИЦИЈАТИВА СЕЛО““ГРАД ПОМАЖЕ СТАРИМА

Уз волонтере лакше до здравствених књижица

Иницијатива село-град на конференцији за медије одржаној у уторак тема је била брига о старим лицима. Због тога што велики број старих и болесних људи, са сеоског подручја пре свега, није у могућности да поднесе захтев за издавање нових здравствених књижица, они ће помагати у томе.
- Посетићемо старе људе и помоћи им да електорнским путем добију нове здравствене књижице. Организоваћемо тимове који ће са лаптоповима ићи код старих или болесних лица, попуњавати формуларе и слати их електронским путем. Ову акцију спровешћемо волонтерски, навела је Наташа Лазовић.
Они ће се одазивати на позиве или ићи тамо где чују да је помоћ потребна. Сви који желе да им активисти Иницијативе помогну на овај начин могу се јавити Љубици Казимировић на број телефона 060/700-56-66.
Конференцији је присуствовала и Слободанка Карић, пензионерка која је истакла да Иницијатива село““град у сваком свом деловању размишља о старијим лицима и увек су спремни да им изађу у сусрет.
Ивана Катић је навела да град Шабац посебан акценат ставља на стара лица која су социјално угрожена или болесна. Најавила је да ће као одборник, заједно са Драганом Станковићем, другим одборником ове странке, предложити градоначелнику Небојши Зеленовићу формирање Савета за бригу о старијим лицима.
- Овај Савет би се залагао за побољшање квалитета и заштите старих, као и за ублажавање сиромаштва најугроженијих старијих особа. Такође, требало би да промовише активно старење и мотивише старије да учествују у јавном животу. Посебно би се бавили занемаривањем, дискриминацијом и злостављањем старијих особа, навела је Ивана Катић.
Тренутно је у фази реализација ресорног одбора Иницијативе која ће се бавити старијим особама.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa