Инфо

25. новембар 2010.25. нов 2010.
ХРАНИТЕЉСКЕ ПОРОДИЦЕ У ШАПЦУ

ДЕЦА ИЗНАД СВЕГА

Према подацима из Центра за социјални рад Шабац, тренутно на хранитељству има седамдесет осморо деце свих узраста, без родитељског старања. Најмлађе дете је бебе, а најстарији је студент од 20 година
Весна и Драган Ковачевић из Шапца су већ две године хранитељи.
Основни мотив да се укључе у хранитељство је жеља да кућа и даље буде испуњена дечјом грајом. Имају одраслог сина, који их подржава у њиховој одлуци. Након што је остала без посла, Весна је своје слободно време желела да посвети некоме. Убрзо по стицању опште подобности, Весна и Драган постали су хранитељи и старатељи брата и сестре Драгана / 11 / и Ђурђије / 9/. Деца су се веома брзо уклопила у своју нову породицу. По Весниним речима деца су дивна, код ње су дошла са формираним навикама, које је она мало кориговала. Малишани су одлични ђаци, што доказују оцене у ђачкој књижици и ангажовани су у више секција. Редовно се виђају са својом биолошком мајком, са којом имају јако леп однос.
Посао хранитеља је доста тежак и захтева рад са децом, али љубав према њима ипак преовлађује, каже Весна. Деца нису мењала школу и потпуно су прихваћена од стране другара. По Весниним речима много би значило када би се хранитељи дружили и размењивали своја искуства.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa