Инфо

17. новембар 2016.17. нов 2016.
ПРВА ЗБИРКА ПЕСАМА УЧЕНИЦЕ ИЗ ЦРНЕ БАРЕ СЛОБОДАНКЕ ОГЊЕНОВИЋ „ОНОЛИКО КОЛИКО ЖИВОТ ВРЕДИ“

БУЂЕЊЕ ДЕТЕТА У НАМА

Од другарица, преко кутијица тајни, чуда љубави до претешког питања вредности живота, све је стало у првенац поетског надахнућа ученице из Црне Баре, Слободанке Бобе Огњеновић, „Онолико колико живот вреди“. Бобина прва књига је промовисана прошле недеље у свечаној сали Скупштине општине Богатић.
Она је одлична ученица шестог разреда Основне школе „Јанко Веселиновић“ у селу. Живи са родитељима и старијим братом, а по речима њеног наставника, Стојана Аничића Окија, ликовног педагога и једног од учесника промоције, вероватно на овај начин улази у широк круг мачванских културних стваралаца који су ову равницу, својим именом и делом прославили надалеко.
Уз прегршт награда и лепих жеља о првим корацима у откривању песничке магије ученице из Црне Баре, позитивно се изразила и Милана Давидовић, председница новоформираног Удружења мачванских писаца.
„Она се бори са својим осећањима храбро и за опроштај више молити неће и више ником не да, да се лако игра срцем али и зна да ће за њено срце опет неко знати“, пише између осталог у рецензији Јасне Арбанас, дипломиране правнице, песникиње, сликара и рецитатора из Сремске Митровице.
Млада песникиња „зрело“ размишља о свету који нас окружује. Истовремено, својим стиховима читаоцима омогућава да закораче у тај свет и пробуде дете у себи, чуло се овом приликом.
Промоција је прожета Бобиним стиховима, песмом и свирком њених другара из школе и КУД „Јелица“ из Црне Баре. Књигу је издала Народна библиотека „Јанко Веселиновић“ у Богатићу.
Љ. Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa