Инфо

17. новембар 2016.17. нов 2016.
Представници амбасаде Републике Словачке у Крупњу

ИЛУСТРАЦИЈЕ И ПРОЈЕКТИ

Словачки мајстор илустрације одржао ликовну радионицу у Крупњу. Промоција Републике Словачке, квиз знања о Европској унији, изложба награђених радова. Велики пројекти у основној школи у Крупњу
Почетком месеца у среду 2. новембра Основну школу „Боривоје Ж. Милојевић“ у Крупњу, у пратњи дипломата амбасаде Републике Словачке у Београду, посетио је један од најпознатијих словачких илустратора за децу, аутор многобројних слика, илустрација у часописима за омладину и у уџбеницима Мирослав Регитко. Одржана је двочасовна радионица током које је словачки илустратор, пред педесетак ученика старијих разреда основне школе, демонстрирао неколико ликовних техника, помажући ђацима да направе низ лепих и инспиративних цртежа. Део активности био је посвећен и цртању портрета и карикатура. Словачки уметник је похвалио децу из Крупња рекавши да су веома креативна и маштовита. Уприличена је и изложба награђених илустрација са такмичења Бибијана.
По завршетку радионице уследио је квиз знања на тему Европске уније у коме су ученици показали солидно знање о овој организацији. Према речима представника амбасаде Републике Словачке основна школа у Крупњу је одличан пример напредног васпитања и образовања младих нараштаја, са жељом за наставком сарадње и убудуће. Такође, и директор школе Драган Благојевић је задовољан урађеним и очекује наставак сарадње са словачком амбасадом и реализацију конкретних пројеката у скоријој будућности.
Од директора школе сазнајемо да су у ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ у Крупњу при крају радови на санацији котларнице у вредности 1,5 милиона динара помоћи амбасаде Јапана, а очекује се пола милиона помоћи у оквиру нове донације за набавку опреме за котларницу (пумпе, дизалице, агрегати). Истовремено, ребалансом општинског буџета, одобрена су средства у висини од 450 хиљада динара за изградњу мокрог чвора у четворогодишњој школи у селу Ликодра код Крупња, где ће радови бити завршени до краја календарске године. Такође, планира се и кречење и фарбање предњег дела фискултурне сале у Крупњу у износу од 250 хиљада динара. Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије је одобрило средства у износу од 156 хиљада динара за набавку неопходних књига за школску библиотеку.
Душан Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa