Инфо

17. новембар 2016.17. нов 2016.
ПИСМА ЧИТАЛАЦА

ПОЛИТИКА ИСПРЕД СТРУЧНОСТИ

Поштована редакцијо,
Обраћамо вам се у нади да ће наша прича стићи до шире јавности, пошто верујемо да наши званични дописи нису испоручени на назначену адресу.
Наиме, пре извесног времена у шабачкој Пошти је дошло до смене директора. На место жене која је пре годину и по дана изабрана на основу званичног Конкурса, постављен је човек, који по нашем мишљењу нема адекватну стручност, али има оно што је изгледа ових дана у Србији најпотребније да би се стигло до одређених положаја: књижицу „праве“ партије.
Као разлог смене претходне директорке наведено је њено заступање права радника. Инсистирање да се упркос Закону о забрани запошљавања, шабачкој Пошти дозволи примање у радни однос одређеног броја људи не би ли се обезбедили бољи услови рада. Реално нас је за обим посла мало, а из различитих разлога (одлазак у пензију, смртни случајеви) тај број се још више смањио.
Међутим, ми смо уверени да ово није био прави разлог за уклањање жене која је у Пошти за годину и велики број проблема средила (човек који није могао да оде на одмор 18 година, успео је да га искористи, је само једна од њих) и пословање унапредила, већ чињеница да је она у уверењу да је стручност изнад политике одолевала притисцима да се учлани у Српску напредну странку.
На њено место је постављен „партијски“ човек. Особа која је на званичном Конкурсу одбијена. Из различитих разлога и пређашњег искуства са том особом верујемо да је његова једина квалификација чланство у СНС-у, и спремност да спроводи нечије туђе идеје.
Са уверењем да се глас радника још негде поштује и чује, нас 30 из доставе потписало је и написало Допис надлежним органима у Београду. Прво нам је било забрањено да га пошаљемо мејлом, а данас верујемо да је и оно које је послато „традиционалном“ поштом „појео мрак“, јер никакав одговор никад није стигао.
Следећи корак нам је постављање тог дописа на сајт Синдиката. Циљ нам је да га што већи број људи, а међу њима и оних који могу да утичу да се струка поштује више од политике прочита и размисли о њему и помогне у исправљању ове неправде.
Забринути радници шабачке Поште

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa