Инфо

24. новембар 2016.24. нов 2016.
ВЕЧЕ ПОЕЗИЈЕ СА ИЛИЈОМ ПАВЛОВИЋЕМ У ШКОЛИ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

ТАНАНЕ ПОЕТСКЕ НИТИ

Мало је оних који свој живот посвете некој врсти уметности. Још мање је оних који јој се предају и душом и телом. Један од таквих је Илија Павловић, некадашњи ученик Школе примењених уметности. У своју љубав према сликарству уткао је и танане нити поезије. То је показао и протеклог уторка у холу Школе примењених уметности где је одржао Поетски рецитал.
- Циљ ми је да се подигне свест о култури и лепоти поезије, пре свега, о дубини емоција које се преносе кроз речи и кроз друге ““ поручио је Илија.
Уз гитарску пратњу Петра Филиповића, Илија је, осим својих песама, рецитовао и поезију Мирослава Антића, Душка Трифуновића, Сергеја Александровича Јесењина.
- Драго ми је што је на овој вечери поезије био и велики број наших ученика. Улога школе и јесте да развија љубав према поезији, књигама, читању. Млади данас немају културу читања, а поезија није лака, површна ни забавна ствар. Она тражи време и посвећеност. Иако се данас поезија мало чита, она није потрошила сопствени смисао и трајна је потреба одређених људи. То су они који у тишини и деликатности поезије проналазе своје истине. Илија је један од њих. Сликајући и пишући песме, он и даље развија своје стваралачко биће и драго ми је што је своја најинтимнија промишљања желео да подели са нама ““ рекла је Невенка Ђокић, директорка Школе примењених уметности.
Илија Павловић рођен је 1996. године у Параћину. Школу примењених уметности завршио је као један од најталентованијих ученика. Осим сликарства, његова велика љубав је и поезија. Своје песме недавно је успешно представио у Културном центру у Параћину.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa