Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
ИДЕАЛНО ВРЕМЕ ЗА ШОПИНГ У ИНОСТРАНСТВУ

ИМАМО ЛИ ПАРА ЗА ПОПУСТЕ

Децембар је право време да новац који сте уштедели преко године потрошите на гардеробу. Наравно, ако немате ништа прече за шта су вам паре потребне...
Попусти у европским градовима почињу 10. децембра. Десетине Шапчана одлазе, што организовано преко агенција, што у приватној режији, да јефтино обнове садржину својих гардеробера. Аустрија и Италија су, традиционално, најпопуларније.
- Прошле године ишла сам у Беч да бих видела све што овај град нуди у културном и историјском смислу. Међутим, женско као женско, одвојило се мало времена и пара и за бутике. Улица Марија Хилфер Штрасе у Бечу је савршена за свачији џеп. Има заиста свега, од мајица за два - три евра, до најскупљих брендова, где просечном грађанину Србије не значе ништа ни попусти од 50 ““ 60 одсто, наводи Нина Николић.
Поред Беча, занимљив је и 50 километара удаљен Пандорф са једним од најпознатијих аутлета у Европи. Душан Радојчин, власник агенције “Ника травел“ истиче да су попусти у иностранству знатно другачији од ових код нас и да се цене спуштају и до 80 одсто.
- Попусти трају до 6 ““ 7. јануара, али тада већ све буде распродато. Из Беча се можете вратити са два кофера гардеробе, а да на све то потрошите максимално 300 евра. Повратна карта из Београда је мање од 25 евра, за једнодневни излет, а са једним ноћењем обично кошта око 45 евра. Неки искористе и повраћај ПДВ-а, који се даје у већини земаља ЕУ за куповине веће од 50 евра, и износи 12 одсто, каже Душан Радојчин.
Од пре неколико година актуелан је и Темишвар, али како су туристи почели да их посећују у великом броју, тако су и цене отишле на горе. Они који су ишли у последње време кажу да су цене као и у Србији, или чак и више, а избор готово исти.
Срби воле када крену у Венецију да сврате у аутлет “Палманову“. Тамо се могу пронаћи најпознатије светске марке на великим снижењима. Нажалост, наши туристи су често доказ да не могу они толико много да снизе колико ми мало можемо да платимо.
- Аутлет у „Палманови“ за српски џеп није баш повољан. Има јефтиних ствари, али таквих истих има и код нас по тим ценама. Иначе, то што неки комад гардеробе снизе са 350 на 200 евра, мени није значило ништа јер ми је цео буџет био толики. Зато сам се тамо најела савршеног сладоледа, који је вредео сваки динар, каже Сања Јовановић.
Душан Радојчин потврђује да је у последње три године интересовање за шопинг туре опало. Ипак, има оних који себи могу да приуште да издвоје доста новца у ове сврхе, али они у шопинг и не иду организовано аутобусом, него својим колима.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa