Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПОСЕТИ БОГОСАВЦУ

ПРИМЕР ДОБРЕ САРАДЊЕ

Градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић, са својим сарадницима посетио је у четвртак Месну заједницу Богосавац. Циљ посете је био да се обиђе све што је урађено у претходном периоду, али и да се разговара о плановима за будуће послове.
Одборник из овог села, Раде Јованић, навео је да постоји одлична сарадња са Градском управом. Према његовим речима, за претходних 12 година урађено је три километра тротоара, два терена за мале спортове у школском дворишту, уређен је центар села и урађена здравствена амбуланта.
Председник МЗ, Миливоје Гајић, навео је да је од пореза на имовину искоришћено око 900.000 динара. Од тих средстава урађена је тераса и плочице на Дому културе, тераса на црквеном дому, као и тераса и кров на свлачионици фудбалског клуба.
- Било је одређених проблема са одржавањем гробља, па смо ангажовали фирму која је покосила траву. Остало је још да се асфалтирају две улице и да се заврши Дом културе. Богосавац има срећу да је на чворишту локалних путева, па само две улице немају асфалт. Немамо неких капиталних проблема, само треба да се одржава постојеће, истакао је Гајић.
Градоначелник је рекао да све што је урађено, није могло да се изврши без иницијативе мештана. Изјавио је да овакве месне заједнице треба да буду пример другима.
- Одборник Раде Јованић и руководство МЗ раде одличан посао да своју месну заједницу унапреде и да, заједно са својим мештанима, омогуће да се у њој живи на пристојан и квалитетан начин. Очекујем да следеће године месне заједнице саме доносе одлуке шта им је најважније. Желимо да имамо потпуно јасан план и да омогућимо нашим грађанима више права на одлучивање, рекао је Зеленовић.
Градоначелник је истакао да то, што грађани Шапца имају могућност да сами одлучују како ће трошити новац од свог пореза, не постоји нигде у Србији, па ни у региону. Иако се у пројекту партиципативног буџетирања око 5.000 грађана изјаснило како желе да се део буџета рапореди, Зеленовић је изјавио да хоће да сви буду укључени у тај процес и да доносе одлуке.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa