Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
ЈЕСЕЊИ ШАМПИОНИ ЗОНЕ „ДРИНА“ ““ ФК „ПРОВО“

Kада снови постају стварност

Гледала се већ Српска лига у Прову, има томе две деценије, но до пре само неколико година, веровало се да ће тај период остати давно сећање на успехе клуба који питање да ли ће постојати. Данас, СЛ је реалан циљ
Прошле године, ФК „Прово“било је новајлија из малог места међу дугогодишњим, амбициозним зонашима. Многи су, после почетних успеха, очекивали пад, но уместо тога, континуитет игара је трајао и трајао, да би на крају донео вицешампионску титулу. На крају су Провци пружили руку екипи из Чајетине и посветили се стварању екипе за нову сезону.
- Наша политика већ неколико година је да сачувамо састав и доведемо појачања где је потребно. Искусни играчи носе наш дрес већ 3 године, а увек доводимо проверене новајлије. То нису само сјајни играчи већ и добри људи. Односи на релацији: управа ““ тренер ““ играчи нису добри, већ попут породице. Посета расте, велика поршка долази са трибина. Све то даје сјајну атмосферу и нешто што ниједан клуб нема ““ истиче тренер Игор Ђурковић.
Када је на чело убског Јединства дошао Немања Матић, а при томе општина свим снагама стала иза клуба, многи су овај тим већ промовисали у шампиона. Ипак финансијска снага не мора да значи и резултатску. „Јединство“ је киксирало, „Прово“ није, а онда је дошао и дерби у Убу.
- Та победа у Убу је само сјајан крај одличне полусезоне. Кренули смо фуриозно, имали мањи пад форме на средини јесени, али смо у финишу поново подигли форму, надокнадили изгубљено ““ додаје популарни „гроф“ из Прова.
Шест бодова врло је лепа предност, чврст, поуздан темељ за пролећну „кућу славе“, но само ако се после зимске паузе са „градњом“ настави истим темпом као и јесенас. Исте „неимарске“ амбиције још увек има и први пратилац. На то упозорава и шеф струке.
- Све је у нашим рукама, али „Јединство“ је и даље фаворит. Ми смо свесни да нас чека тежак посао, но ту је и позитивна тензија која ће бити ослонац током пролећа. Сигуран сам да је нама плус 6 додатни мотив, а не разлог за опуштање. Разменили смо честитке на досадашњим резултатима и кренули даље.
План тренера Ђурковића за прелазни рок врло је једноставан.
- Сви играчи остају, обавили смо разговоре, а у преговорима смо са провереним асовима на позицијама нападача и полутке. Уз њих, тежимо ангажовању два млада играча која ће бити „бонус“ фудбалери и наредне сезоне.
Мирноћу стручном штабу и играчима даје стабилна финансијска ситуација у клубу, а важан сегмент српсколигашких амбиција свакако је и инфраструктура.
- Зараде стижу у дан и мислим да смо, по том питању, најкоректнији клуб у округу. Много тога на стадиону је већ урађено, постоје пројекти за даље и нема сумње да ћемо, ако се пласирамо у виши ранг, ривале дочекивати у нашој „тврђави“.
Потврда великих успеха клуба стигла је и од извештача који су у идеалан тим јесени Зоне „Дрина“ уврстили Исаиловића и Пантелића, док је Игор Ђурковић тренер јесени.
На стадиону у Прову, лопта ће мировати до прозивке 20. јануара, када се наставља реализација сниваног пројекта “ФК “Прово“ ““ Српска лига “Запад“ 17/18“.
Д. Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa