Инфо

15. децембар 2016.15. дец 2016.
ОДРЖАНА ЈЕСЕЊА ШКОЛА ЗА

ПИСАЊЕ ПРОЈЕКАТА

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ
У организацији Градске управе Шапца и Института за одрживи развој из Ваљева, од понедељка до среде у шабачком Центру за стручно усавршавање одржана је Јесења школа за писање пројеката
Организатори акције очекивали су добар одзив грађана заинтересованих да науче како се пишу пројекти, али је учешће 70 полазника надмашило њихова очекивања. Велики број грађана који су похађали обуку показује оправданост оваквих сусрета, нагласио је Горан Стојићевић, помоћник градоначелника за образовање.
- Обука је допринела томе да учесници на што бољи начин сагледају како треба написати пројекат. Оцењене су све пројекте апликације, док је пет најбољих пројеката награђено, рекао је Стојићевић.
Значајну подршку у реализацији програма пружили су партнери, представници Института за одрживи развој из Ваљева.
- Јесења школа је друга активност у циклусу који смо посветили активностима из области пројектног размишљања. Вештине у изради пројеката су конкретне и подразумевају упознавање са пројектним обрасцем, како у целини, тако и у појединачним деловима. При писању пројекта веома је важно написати и пропратно писмо које садржи мотив и све оно што је битно за пројекат. Сва стечена знања полазницима Јесење школе добро ће доћи у осмишљавању пројеката у наредном периоду, навела је Љубица Марковић из Института за одрживи развој Ваљево.
Учесници тренинг радионица били су представници основних и средњих школа, локалне самоуправе Шапца и суседних општина, институција културе, женске мреже и невладиних организација.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa