Инфо

2. март 2017.2. мар 2017.
У ПРЕДВЕЧЕРЈЕ РАСПИСИВАЊА ИЗБОРА ЗА НАСЛЕДНИКА ТОМИСЛАВА НИКОЛИЋА

РОВОВСКА БОРБА ЗА ПРЕДСЕДНИКА

Странке које чине власт у Шапцу „расподелиле“ подршку кандидатима Вуку Јеремићу и Саши Јанквићу. СНС, СПС, СПО за Вучића. Западна Србија и ЛДП још нису одлучили
Кандидата за председника Србије је сваким даном све више, а шабачке партије се већ полако, али сигурно спремају за „тешку рововску политичку борбу“.
Када је реч о владајућој коалицији у Шапцу, странке су изабрале своје фаворите, с обзиром да те партије неће имати кандидате из сопствених редова. Заједно за Србију „изабрала“ је Вука Јеремића, а придужила им се и Нова Србија, Покрет за спас Србије, као и Социјалдемократска партија Србије некадашњег председника Србије Бориса Тадића.
- Верујемо да је ово тренутак у којем се решава судбина земље – да ли ће и наредних пет година бити иста ситуација, или ће се Србија вратитит тамо где припада. За време власти СНС у Србији се не живи боље, премијер Србије Александар Вучић није испунио ниједно обећање, а било их је много. Сви тренутни капацитети Нове Србије биће ангажовани у кампањи Вука Јеремића – истиче Божидар Катић, председник Градског одбора Нове Србије у Шапцу.
Када је реч о Демократској странци, она се определила за Сашу Јанковића.
- Он је показао да разуме како институције треба да функционишу. Као заштитник грађана максимално је радио у корист грађана, сасвим је сигурно да ће као председник радити на заштити државе. Живимо у земљи која све дубље запада у диктатуру док актуелни премијер, кроз кандидовање за председника, покушава да у својим рукама централизује сву власт и државу још више потчини потребама своје интересне групе. Зато је Србији потребан председник који ће поштовати институције, чувати уставни поредак и штитити права и интересе свих грађана - каже др Милан Симић, председник Градског одбора ДС у Шапцу.
Јанковића је подржала и Нова странка која је отворила врата својих просторија за све који желе да помогну у кампањи.
Српски покрет обнове, чији Градски одбор чини локлану власт у Шапцу, одлучио је да на предстојећим изборима за председника Србије подржи заједничког кандидата владајуће коалиције на републичком нивоу – Александра Вучића.
- Председништво СПО одлучило је да подржи актуелног премијера за председника Србије. Стим у вези, Градски одбор СПО у Шапцу подржаће кандидатуру Александра Вучића за председника Србије – рекао је за „Глас Подриња“ Живојин Вулетић, председник ГО СПО.
Поводом председничких избора још се није изјаснила Западна Србија. Како незванично сазнајемо, одлуку ће донети после расписивања председничких избора.
Без обзира што овога пута грађани неће бирати и нов сазив Скупштине Србије, изборна атмосфера биће итекако наелектрисана овог пролећа у Шапцу.

ЛДП ЈОШ РАЗМИШЉА
Српска радикална странка, Демократска странка Србије и Двери, такође, имају своје кандидате за председника. Радикали су одавно кандидовали свог лидера Војислава Шешеља, испред ДСС је најављена кандидатура Александра Поповића, док ће лидер Двери Бошко Обрадовић бити кандидат овог покрета за председника Србије. За сада је непознат став Либерално-демократске партије.
- ЛДП је у свакодневном контакту са потенцијалним коалиционим партнерима и ускоро ће донети одлуку о начину ангажовања на предстојећим председничким изборима – напомиње Милутин Станковић, председник ГО ЛДП.


СПС ЈЕДИНСТВЕНО ЗА ВУЧИЋА
Повереништво Социјалистичке партије Србије у Шапцу придружило се напредњацима у подршци Вучићу. Повереник СПС за Шабац Вања Вукић истиче да у редовима СПС влада апсолутно јединство по питању подршке актуелном премијеру.
- Није тачно да било који одбор СПС у Србији не подржава заједничког кандидата владајуће коалиције. СПС ће максимално допринети победи Александра Вучића у првом кругу. Сви одбори у Мачванском округу заложиће се да Вучић постане председник. Радимо као да неће бити другог круга, а то је став како бирача, тако и функционера наше странке – истиче Вукић.


СНС НЕМА ВРЕМЕНА ЗА ИЗЈАВУ
За Српску напредну странку дилема о председничком кандидату је разрешена оног тренутка када се премијер Србије одлучио да и, поред више пута поновљен став да му не пада на памет, кандидовао за наследника Томислава Николића. До закључења овог броја поново нисмо успели да добијемо изјаву ниједног локалног функционера СНС на тему председничких избора.

М. М. – Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa