Инфо

2. децембар 2010.2. дец 2010.
КЊИЖАРА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

ПЕСНИЧКИ СУСРЕТИ

Прошлог петка љубитељи поезије имали су прилику да уживају у стиховима песника из Панчева
У веома пријатном амбијенту књижаре, окружени књигама и писаном речју, присутни су могли овога пута да чују стихове у интерпретацији самих аутора. У гостима су били Драгослав Лацковић, Миливој Форгић, брачни пар Радица и Милан Милошевић, и Звезда Пејовић.
Повод за овакву врсту сусрета био је „Песнички маратон“ који је Културни центар по први пут организовао летос и који је био веома успешан, како бројношћу тако и квалитетом. Бранка Тодоровић је овом приликом рекла да се нада да ће „Песнички маратон“ у будућности прерасти у традицију.
- Ово су људи који у Панчеву чине културу града и песници који се својим песничким гласом чују и шире тај позитивни пулс поезије по Србији. Они се не смирују и Шабац је само један од градова у низу који су они посетили, рекла је Бранка.
У име својих пријатеља песника и испред града Панчева, града песника, сликара, Јове Јовановића Змаја, града широког срца, људи добре душе, обратила се Радица Милошевић речима:
- Историја људског рода била би сиромашна и била би као река пуна мутне воде, као ливада без зелене траве и као башта без цвећа, да није песника, писаца, сликара, вајара и разних других стваралаца. Духовито богатијег, изражајнијег и смисленијег људског живота. Међу њима посебно место заузимају песници, великани речи, који на најспецифичнији начин нуде да спознате њихова најтананија осећања.
Својим стиховима из збирке „Тишина математике“ која је објављена 1998. године, дружење је отворио Драгослав Лацковић, песник који је објавио шест књига поезије, од којих је једна за децу, а у плану има и објављивање бајке. Он је уједно успоставио мост сарадње и контакт са Шапчанима, како је истакла Радица.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa