Инфо

11. мај 2017.11. мај 2017.
ПРЕДСТАВЉАЊЕ И У НОЋИ МУЗЕЈА
ПОЧЕЛО ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ОВОГОДИШЊИ ЦЕРСКИ МАРШ

ПРЕДСТАВЉАЊЕ И У НОЋИ МУЗЕЈА

Пријаве за овогодишњи, осми, Церски марш почеле су од 1. маја. Марш ће бити одржан 20. августа, а новина је што ће се ове године Удружење грађана “Церски марш“ представити и на Ноћи музеја. Организатори се надају да ће први пут број учесника премашити цифру од 2.000.
-Овај марш посвећен је Живојину Мишићу, највећем војсковођи у историји модерне Србије. Желимо да све што је он учинио и говорио приближимо новим генерацијама. Поново планирамо да одржимо низ трибина. Једну смо већ имали и била је посвећена херојима нашег доба, јунацима са Кошара. На нареднима ће теме бити Гвоздени пук, Живојин Мишић и о војницима који су страдали у Добровољачкој у Сарајеву. Циљ је да покажемо да хероји нису само историјске личности, него да их има и у наше време, истакао је Божидар Катић, председник УГ “Церски марш“.
Мултимедијална презентација свега што је Удружење до сада радило одржаће се у Ноћи музеја, 20. маја у пешачкој зони, испред просторија Удружења. Посетиоци ће моћи да погледају фотографије са претходних седам маршева, као и из саме Церске битке и Првог светског рата.
Катић најављује да ће се први пут Удружење отворити за пријем нових чланова. За то постоји и жеља људи да се укључе у њихов рад, али и њихова потреба за већим бројем чланова.
Организатори и ове године апелују да се сви који желе да учествују на Маршу пријаве на време да би знали колико треба да обезбеде воде, хране и превозних средстава за повратак. Пријављивање се обавља на број телефона 065/437-49-21 и преко Фејсбук профила Бранислав Јовановић Церски марш.
Генерални покровитељи манифестације су Град Шабац и ТОШ, а помоћи ће и Министарство одбране, Дом здравља “Др Драга Љочић”, ПУ “Наше дете”.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa