Инфо

8. јун 2017.8. јун 2017.
УНУТРАШЊИ КРИК
СЛИКЕ МИОМИРА МИШЕ ВЕМИЋА У
ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

УНУТРАШЊИ КРИК

У галерији Културног центра Шабац отворена је изложба слика академског сликара Миомира Мише Вемића под називом „Реакција на празнину”. Изложбу је са аутором отворила директорка Културног центра Соња Петровић Јагић. Поставку љубитељи сликарства могу да виде до 19. јуна.
- Ово је изложба која је свакако заслужила да се нађе у галерији Културног центра. Реч је о савршеној, несвакидашњој поставци изузетног уметника који сјајно влада како цртежом тако и бојом. Задовољство је да се ова снага, његов унутрашњи крик који је он покушао овом изложбом да покаже, нађе на овим зидовима. Слике оваквог квалитета просто никога не могу оставити равнодушним - истакла је Соња Петровић Јагић.
Миомир Мишо Вемић се први пут самостално представља Шабачкој публици. До сада је имао 39 самосталних изложби, а учествовао је на много селектованих уметничких колонија. Добитник је награде „Ђура Јакшић 2012“, “Међународног бијенала акта“ и награде “Зоран Матић“. Излагао је у значајним галеријама Македоније, Србије, Црне Горе, као и у Швајцарској. Дела овог изузетног уметника налазе се у Чикагу, Лондону, Пешти и Москви, а он их ствара у Никшићу.
- Пре три године ниједну од ових слика нисам имао, што значи да сам поправио себе на неки начин као аутора. Прилично сам задовољан вечерашњом атмосфером и публиком која је дошла. Циљ ми је био да слике делују што моћније, а ја што немоћније. Када сликам, изађем из атељеа увек исцрпљен и изморен. Енергију оставим на својим платнима и надам се да се то види вечерас. Основни мотив је коњ, односно човек. Коњ оличен том тонском и демонском бићу који сву патњу овога света осећа на својим леђима - истакао је Миомир Вемић.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa