Инфо

22. јун 2017.22. јун 2017.
РАДНИЧКИ СЕЗОНУ ОКОНЧАО НА
ТРЕЋЕМ МЕСТУ

ЈЕСЕЊИ ЦЕХ ПРЕВЕЛИКИ

Још једно пролеће било је у знаку шабачког “Радничког”, али поново је јесењи минус био превелики да би се клуб укључио у борбу за титулу. Ипак, друга полусезона показатељ правог смера
Уколико би посматрали такмичарску 2017. годину, “Раднички” је у борби за титулу до последњег кола Мачванске окружне лиге. У 14 кола остварио је девет тријумфа и када би се посматрао само тај део сезоне, Шапчани би били лидери. Но, у збиру са салдом из неуспешне јесени, други најстарији шабачки фудбалски клуб је при врху табеле, али не у домету првог места. Одласке током зиме, надокнадиле су одличне аквизиције у истом прелазном року. Напад је освежио Никола Ширгић, квалитетан стрелац коме је ситуација била отежана повредом Васића. Пробојност по боку повећао је Предраг Гаврић, на средини добро се снашао Будечевић, док је међу стативе стао Вучинић. Уз поменуте, већина староседелаца играла је инспиративније него на почетку првенства. Важно за будућност клуба је искуство великог броја младих играча који су добили шансу током претходних месеци.
Следи нова сезона, а “усуд” аматерског ранга је тај да не постоје уговорне обавезе фудбалера, те играчки кадар зависи од разговора и договора са сваким појединачно. Зато је тешко говорити о амбицијама док се ситуација не искристалише до краја.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa