Инфо

29. јун 2017.29. јун 2017.
СЈАЈ АСТАНЕ СЕ НЕ ЗАБОРАВЉА
НА ПУТУ ЗА МОНГОЛИЈУ 2

СЈАЈ АСТАНЕ СЕ НЕ ЗАБОРАВЉА

Екипа шабачких бајкера гази 15. дан пута ка Монголији. Никола Кацин, Дејан Исаковић и Влада Новотни на моторима и Стева Ивановић и Миладин Антонић Маки у џипу, без већих проблема стигли су до свог првог циља, Астане, главног града Казахстана.
Успутна станица за Казахстан био је Чељабинск у ком су се један дан непланирано задржали. Чекали су веома важан документ за приколицу коју вуче џип.
-Захваљујући ДХЛ, документ је испоручен већ следећег дана и у суботу око 13 сати смо прешли гранични прелаз код Троицка и ушли у пространства Казахстана. Тог дана нам је циљ био град Костанај, где смо се одморили пред тежу етапу Костанај–Коксетау-Астана. Та деоница је у катастрофалном стању као и већина казачких путева. Негде асфалта уопште нема, негде је пут изрован, али успели смо и то да пређемо, прича Никола Кацин.
Престоница Казахстана дочекала их је са 35 степени целзијуса, што их је више уморило, уместо очекиваног одмора. Међутим, сјај Астане толико их је одушевио да су заборавили на све муке.
-Непрегледна пространства Казахстана, сјај Астане и сиромаштво у другим крајевима креирају врло упечатљиве контрасте. Мотоциклиста је за Казаке исто што и Марсовац. Тако нас доживљавају. Без обзира на сиромаштво, свуда смо били изванредно прихваћени са искреним осмехом и поздравом, каже Никола.
Екипа је из Астане кренула ка битној тачки експедиције, руском граду Баранулу. Ту ће извршити техничке прегледе мотоцикала и џипа, променити гуме и прећи на теренске, а одмориће и један дан пред улазак у Монголију.
-Од Барнаула до Ташанте и граничног прелаза делиће нас око 700 километара алтајског “Чујског тракта” и ту креће најтежа деоница ка остварењу наших снова и циљева. Екипа је компактна. Прошла су нека ситна неслагања и сада функционишемо као једно тело и један организам. Ултар Батор је још мало пред нама, истиче Никола Кацин.
До следећег четвртка и новог “Гласа Подриња” авантуре тима “Мото Монголиа 2017” можете пратити на Фејсбуку у истоименој групи.
М.М.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa