Инфо

13. јул 2017.13. јул 2017.
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВЕРЕНИШТВА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

Однос владе према граду

Повереништво Српске напредне странке одржало је у понедељак конференцију за медије на којој је највише речи било о односу Владе Републике Србије према Граду Шапцу. Наведено је колико је новца Република издвојила за подстицаје “Јазакију”, као и да ће значајно помоћи проширењу капацитета трафостанице у Индустријској зони.
Повереник СНС Бобан Бирманчевић изјавио је да је Влада Србије у претходне три године инвестирала 96 милиона евра у подстицаје страним инвеститорима. Истакао је да је равномерно улагано у све градове и општине које су успеле да доведу инвеститоре.
-Међу те градове спада и Шабац. Решењем Комисије за контролу државне помоћи 10,1 милион евра дозвољено је “Јазакију”. То је један од већих износа подстицаја у Србији. Неистина је да није било помоћи и субвенција од Владе за “Јазаки”, навео је Бирманчевић и додао да је Јазаки и са Градом потписао уоговор о 2,4 милиона евра помоћи.
Директор Електродистрибуције Шабац и одборник СНС Дејан Јовановић говорио је о електроенергетским капацитетима у Индустријској зони, али и о „ничим изазваној осуди градоначелника на однос ЕД Шабац и ’Јазакија’“. Јовановић је истакао да су од првог дана имали одличну сарадњу са јапанском компанијом и да су му се људи који је воде више пута захваљивали због односа према њима. Такође је најавио проширење капацитета трафостанице у Индустријској зони.
-Град 17 година није уложио ни динар у стратешки енергетски објекат у Индустријској зони. Трафостаница која снабдева целу Индустријску зону и део Шапца је изграђена пре 35 година. Коначно почиње да се врши проширење капацитета те трафостанице и то тако што ће на један уложени динар Града ЕПС и Влада уложити три динара. Следеће године ћемо добити додатних 31,5 мегавати. За месец дана почиње и реконструкција трафостанице Шабац 1 у другом делу града, рекао је Јовановић.
На конференцији је говорио и повереник СНС Александар Пајић који је изјавио да Шабац не треба да се затвара као град него да сарађује са Владом.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa