Инфо

30. децембар 2010.30. дец 2010.
АЛТЕРНАТИВНЕ КРИВИЧНЕ САНКЦИЈЕ

КОРИСТАН РАД

Представници Министарства правде и Града Шапца прошлог четвртка су потписали Споразум о алтернативним кривичним санкцијама кроз друштвено користан рад. Према овом документу, суд уместо казне затвора може да изрекне казну друштвено корисног рада која ће се спроводити у установама и јавним предузећима чији је оснивач Град Шабац
Министарство правде Републике Србије и локална самоуправа Шапца потписивањем овог Споразума отворили су могућност трансформисања кривичних санкција у друштвено користан рад.
По речима Дамира Јоке, помоћника директора Управе за извршење кривичних санкција и директора Центра за обуку запослених у управи за извршење кривичних санкција, овај документ је од изузетног значаја за лица која учинила лакше кривично дело, јер се друштвено корисним радом смањује могућност њихове “криминалне инфекције“, односно шанса да поново прекрше закон.
- Најважније у овом Споразуму је да се један део правосудних надлежности сада пребацује на локалну самоуправу. Конкретно то је извршење алтернативних санкција које треба да покажу нову врсту ефикасности, да смање трошкове државе и направе бенефити за локалну заједницу ““ рекао је Јока и напоменуо да је Шабац до сада осми град у Србији који потписује овакву врсту меморандума.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa