Инфо

13. јул 2017.13. јул 2017.
ЗАМАХ ЗА МЕДАЉЕ
КАЈАК – ЕВРОПСКО СЕНИОРСКО ПРВЕНСТВО

ЗАМАХ ЗА МЕДАЉЕ

Најбољи кајакаши Европе овог викенда биће у Пловдиву. Бугарски град походе у жељи да освоје вредне европске медаље на Европском сениорском шампионату. У репрезентацији Србије четири члана шабачке „Зорке“
После олимпијског сребра, већ добро познати двојац Миленко Зорић (КК „Зорка“) – Марко Томићевић, покушаће да достигну европски врх у двоседу на 1.000 метара, дисциплини где су осетили сва победничка постоља, међу којима и олимпијско. Конкуренција је најјача могућа, но низ успеха увек их сврстава међу фаворите од којих други страхују.
Још један шабачки олимпијац Небојша Грујић носиће опрему са државним грбом у Пловдиву. Одлука Светске кајакашке федерације да К2 200 избаци из олимпијског програма у Токију 2020. године, условила је нестанак чувеног двојца са Марком Новаковићем. Ипак, Грујић сада тежи врху као део четверца на 500 метара. Уз њега у чамцу ће бити: Марко Новаковић, Стефан Векић и Владимир Торубаров. У Рију је био и Дејан Пајић. Тамо је наступио међу такмичарима у К1 1.000, а у Бугарској ће се борити у двоседу и четвороседу. Заједно са Ервином Холпертом наступиће у двоседу на 500 метара, док ће у четвороседу деонице од једног километра, удружити снаге са још једним нашим представником, његовим клупским другом Драганом Ханчовским.
Шампионат стартује сутра и траје до 16. јула.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa