Инфо

20. јул 2017.20. јул 2017.
ЦЕНТАР ВОДЕНИХ СПОРТОВА
ШАБАЦ ДОМАЋИН НАЈБОЉИМ ВАТЕРПОЛИСТИМА РОЂЕНИМ 2006.

ЦЕНТАР ВОДЕНИХ СПОРТОВА

После организације квалификационих турнира у неколико узрасних категорија у ватерполу, на нивоу регионалног савеза, Градски базен је угостио и један финални турнир – Финале у категорији ватерполиста рођених 2006. године. Циљ отварања базена је допринос спорту и здрављу младих истичу у Градској управи
Српска ватерполо будућност, дечаци који треба да изнесу терет успеха садашње и неких будућих генерација, окупила се у Шапцу протеклог викенда. Ватерполисти узраста до 12 година, представници осам екипа борили су се за звање државног првака, промовисали свој спорт, здрав живот и праве вредности.
-Част и привилегија је бити домаћин оваквог такмичења које окупља најбоље младе ватерполисте и за нас је поверење Ватерполо савеза Србије прави доказ квалитета рада Ватерполо клуба „Шабац“. За само две године успели смо да постанемо хит региона због резултата сениора, али смо успели и да створимо јаку, организовану и квалитетну школу ватерпола у нашем граду. Најмлађима посвећујемо велику пажњу. Већ претходне сезоне смо имали чак пет такмичарских категорија у домаћим такмичењима. Шабац је далеко познат као град спорта, а ми ћемо се трудити да се име града још дуго чује и међу ватерполо светом – рекла је ПР Градског базена Јелена Лазић.
Пехаре и медаље најуспешнијима доделио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изражавајући задовољство што је наш град још једном демонстрирао да је град спорта и изванредан домаћин спортских манифестација.
- Сви градови учесници су већи од Шапца, али је наш град добио поверење јер је увек добар домаћин свим гостима. Уживала су деца, њихови родитељи и то је најважније. Базен испуњава своју сврху, постајемо ватерполо центар, бићемо град без непливача, а децу ћемо учити правим вредностима – истиче Небојша Зеленовић.
После деценије чекања, Шабац је пре две године добио Градски базен, а сваким даном свог рада показује да се борба исплатила и да је труд био оправдан истакао је заменик градоначелника Шапца Душан Костадиновић који је и отворио Првенство.
- Били смо решени да нашој деци омогућимо да у свом граду тренирају пливачке спортове, а када присуствујете оваквим догађајима, када чујете и видите колико деце тренира на базену, нема дилеме да се труд исплатио. У сарадњи са ВК „Шабац“, клубом који управља базеном, за релативно кратко време, створили смо прави спортски центар о коме у суперлативима прича регион. Међу децом су будући шампиони и Град ће наставити да подржава све клубове који се на прави, квалитетан начин баве нашим најмлађима – каже Костадиновић.
Више о резултатима и утисцима Клуба у такмичарском делу Првенства читајте на нашим спортским странама.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa