Инфо

27. јул 2017.27. јул 2017.
ХИТНО ЗБОГ ОТПРЕМНИНА
ОДРЖАНА 15. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

ХИТНО ЗБОГ ОТПРЕМНИНА

Избором в.д. директора “Апотеке Шабац” створили се услови да се пребаци новац за отпремнине за 40 радника који су споразумно решили да напусте ову Установу. Одлука о одобрењу “Топлани” да се задужи уврштена у дневни ред у последњем тренутку, јер је, како је наведено у образложењу, овом јавном предузећу претходног дана стигла опомена од “Србијагаса” да у року од 10 дана измири дуг
Ванредна седница Скупштине града Шапца одржана је у суботу, по хитном поступку. Како је на прошлој седници усвојена оставка в.д. директора “Апотеке Шабац” Данке Станојловић, а на њено место није изабран нико други, то је морало да се уради сада. Ову дужност убудуће ће обављати др Пантелија Стојиновић. Такође, на Скупштини је дата сагласност да се ЈКП “Топлана Шабац” задужи за 80 милиона динара, да би могла да измири дуг код “Србијагаса”.
Избором в.д. директора “Апотеке Шабац” створили су се услови да се пребаци новац за отпремнине за 40 радника који су споразумно решили да напусте ову Установу. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је навео да је Министарство здравља дало сагласност за систематизацију у Апотекарској установи и обезбедило 42 милиона динара да се исплате обавезе према радницима који су одлучили да оду.
-“Апотека” је издавањем у закуп слободних објеката обезбедила 73 милиона динара до краја године и очекује се још 50 милиона динара од продаје простора “Апотеке” у Хотелу. Ми смо као Град од почетка пратили ситуацију са “Апотеком”, управљали процесом и ниједног тренутка нисмо дозволили да се на било који начин угрози имовина града и наших суграђана, рекао је градоначелник.
Опозиција је замерила на начину на који је заказана седница, а поново су изнете и оптужбе да је за читаву ситуацију у “Апотеци Шабац” одговорно лоше руковођење овом Установом. Шеф одборничке групе СНС Александар Пајић истакао је да је на претходној седници само усвојена оставка директорке, а није поднет извештај о раду нити је постављен нови директор.
-Средства која је Министарство здравља определило за “Апотеку Шабац” не могу да се трансферишу јер Град и Скупштина града нису одрадили свој посао како треба. Не постоји лице чији је потпис депонован у Трезору да би средства могла да се пребаце, рекао је Александар Пајић.
Одлука о одобрењу “Топлани” да се задужи уврштена је у дневни ред у последњем тренутку, јер је, како је наведено у образложењу, овом јавном предузећу претходног дана стигла опомена од “Србијагаса” да у року од 10 дана измири дуг. “Топлана” дугује “Србијагасу” нешто мање од 80 милиона динара, што је један месечни рачун из грејне сезоне. Неизмирењем овог дуга у року, “Топлани” би био блокиран рачун. Сајемци за задужење су ЈКП “Паркинг Шабац” и ЈКП “Стари град”.
Градоначелник Зеленовић је навео да грађани и привреда “Топлани” дугују 300 милиона динара. Сматра да је “јако необично” да “Србијагас” најбољу топлану у Србији обавештава да ће јој рачун бити блокиран зато што није платила рачун за један месец у грејној сезони и за то даје минималан рок.
На овој седници досадашњи одборник Социјалистичке партије Србије Марко Јанчић први пут се појавио као представник своје нове политичке опције, Српске напредне странке.
Ни овога пута нису изостале полемике које нису имале везе са дневним редом, па се тако расправљало и о томе да ли директорка Центра за социјални рад има сагласност надлежног Министарства. Председник Скупштине Немања Пајић у једном моменту је рекао да сви говорници злоупотребљавају говорницу.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa