Инфо

28. септембар 2017.28. сеп 2017.
“ЗЛАТНИ” НИКОЛАЈЕВЦИ
СЛАВЉЕ ОШ “НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ”

“ЗЛАТНИ” НИКОЛАЈЕВЦИ

Ученици шабачке ОШ “Николај Велимировић”, узраста од трећег до седмог разреда освојили су прво место на међународном такмичењу “Жогарија”, одржаном у Загребу. Они су славили у конкуренцији осам држава бивше Југославије, Италије и Мађарске
“Жогарије” (лоптарије) спортско рекреативно едукативна манифестација намењена ученицима основних школа од 2017. године заживела је у Србији. Шапцу је припала част да организује прво такмичење током текуће године, али и да се при њеном крају поноси шампионима на међународном нивоу.
Ученици ОШ “Николај Велимиорвић најпре су тријумфовали на градском рангу, потом су били најуспешнији на спортским полигонима и квизу знања на нивоу целе државе и тако изборили пласман на међународно финале у Загребу. Победнички низ наставили су и у престоници Хрватске. Према пропозицијама “Жогарија”, право наступа имају ученици од трећег до седмог разреда (негде у комбинацији, а у неким дисциплинама је стриктно одређено који узраст сме да се надмеће), а пут Загреба је отпутовало 14 ђака и четири професора: Предраг Брајић, Милорад Миловановић, Маја Перић и Андријана Илић. У конкуренцији осам школа, шампиона осам држава, “Николајевци” су били у врху, стигли до финала и тамо, најпре, поражени од основаца из Прилепа (БЈР Македонија). Ипак, накнадно је утврђено да је у одлучујућој игри, намењеној само најмлађим ученицима, школа нашег јужног суседа наступила са старијим ђацима, те су кажњени дисквалификацијом, а титула је стигла у Шабац.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa