Инфо

12. октобар 2017.12. окт 2017.
У СУБОТУ ИМАМО КУД

Џа или Бу извлачи флеке у Флеки

И за мене, давне 1987. године, мада ја нисам толико стар, међу ,,брзим бендовима Београда“ појављује се панк рок бенд Џа или Бу. За ових 30 година бити или не бити свакако је испало бити за овај генерацијски бенд који се мени увукао у уши са мојих 16 а њиховим албумом ,,Страшни суд“. Иако је од настанка до данас долазило до промена у саставу централна фигура је увек био Небојша Симеуновић познатији по надимку Сабљар. Занимљиво је да надимак добија као клинац јер је са собом испод мантила носио дедину сабљу јер је имао проблема са београдским наци-скинсима.
Једна од најважнији црта кроз његово стваралаштво је изражена социјална поетика, бунт према времену које нас окружује што лако можемо видети и кроз последње песме као што су ,,Дикаторе“, ,,Сећам се“, ,,Метак“... До данас Џа или Бу има иза себе 7 албума и 4 компилације те на сваком концерту нема генерацијског јаза међу публиком јер олако сви хорски знамо да запевамо песму која се свира. Бенд је имао паузу у свом раду од 1999. до 2003. године када је компилацијом ,,Ретровизор“ најављен озбиљан повратак на сцену. Музика коју Џа или Бу свира је она која вас гура да будете активни учесници концерта, једноставно тешко је бити имун на енергију коју као бенд исијавају са бине. Не бих могао више да пребројим на колико њихових концерата сам био јер увек је изненађење и одушевљење било присутно био то први или последњи.
Да ли да поновимо градиво или за некога да их први пут види субота 14. окобра у шабачком клубу Флека Џа или Бу наступају. Обзиром да су доајени наше музичке сцене овај наступ је нешто што не бисмо смели да пропустимо, елем, од уштапа до уштапа имамо прилику да их чујемо у нашој вароши. Лично сам узбуђен посматрајући овај концерт као омаж мом рођендану који је само 2 дана раније и већ себе видим у публици разулареног како вичем ,,Још“ на крају наступа. Моја маленкост ће свакако бити присутна али верујем да ћу до тада барем мало заинтересовати и вас остале који волите да чујете добар рок енд рол звук пошто јасно могу Џа или Бу назвати штивом из рок буквара. Пратио сам и шта ће се догађати суботом увече и могу слободно казати да немате ништа боље од доласка у клуб Флека.
Тачно је да се улаз плаћа целих 300 динара али то је цена као да сте налетели на пиво у продавници од 20 динара. Та цифра вам је иначе цела два јефтина пића у јефтиној кафани за ауторски култни бенд који је спада међу најзначајније на нашој сцени а куповином карте нисте само ушли на концерт већ сте и подржали једини концертни простор у граду који покушава кроз квалитетан музички садржај да Шабац држи живим. Клуб Флека је бедем који нас издиже од турбо џихад лалалајки а знамо да уколико нас је више и бедем је јачи. Немојмо после само да се понавља излизана мантра ,,па немамо куда и нема ништа“ јер ево имамо куда а то је клуб Флека и има нешто а то је Џа или Бу у суботу 14, октобра.
Д. Павловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa