Инфо

12. октобар 2017.12. окт 2017.
Кривина у огледалу

Слађан и нудле

Не треба никоме ко није слеп код очију, па било то и истински чланови СНС, објашњавати како Прворођени више воли, на пример, Руму него Шабац.
У року од две недеље, Прворођени је био на отварању фабрике у Шапцу, и на отварању фабрике у Руми. Код нас у Шапцу није дао новинарима и сниматељима да се са њим прошетају по погону, што иначе са уживањем ради увек и свуда, а у Руми, не само да је то уприличио, него се и сит испричао са радницима. Можда и због тога што је фабрику у Руми лично и персонално отворио, или човек више воли нудле него каблове за „мерџу“ пошто он више преферира шкоду. Биће да је нешто треће.
Такође, и новинаре је испоштовао у Руми. Одговарао им је и о нудлама, Шљиванчанину, руским миговима, Хрватској и Бог те пита о чему све. Из Шапца је отишао у аудију без да се поздравио са нашим градоначелником којег је искулирао као и новинаре који су хтели да га приупитају за Вулинову тетку из Канаде. Као да је био на нудлама. У Руми је сијало сунце, у Шапцу је падала киша. Преко пута је могао да ужива у нудлама, код нас је морао да ради и да засади дрво јапанске трешње. Можда је Прворођени и неки жуљ код нас зарадио, а можда му је каменчић у ципели мало пореметио рутину.
Уме Прворођени да буде и сатиричан. Током говора пред људима који су доведени из целог Срема краљу нудли пред ноге у организацији локалних одбора СНС у сред радног времена, Прворођени је питао осмехом озареног градоначелника Руме Слађана, да ли је научио да каже – нудле. Јок и није. Понављао је данима испред огледала попут оног мученика Дачића који се спремао за „упад“ код Трампа.
„Нудле, нудле, нудле....“ Бројао је нудле Слађан пред сан и није му било јасно зашто ти Непалци једноставно не кажу за тај производ – резанци, попут остатка света. Али научио је, није да није, и свака изговорена реч „нудле“ му је била на месту.
Тај Путујући циркус „Прворођеног“ ми Шапчани нисмо имали задовољство да видимо у пуном капацитету. Лепо је то све. Мало хлеба, мало игара, а главна атракција увек и свуда – Прворођени. Отварају се нове фабрике, радници добијају нова радна места, и сви исто говоре, као да им један те исти човек са гласом мрмота у себи пише шта да кажу. Али у свакој представи зна се ко је звезда шоу програма. Главом и брадом – Прворођени. Свуда и увек, изузев у Шапцу!
Ненад Кулачин

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa