Инфо

12. октобар 2017.12. окт 2017.
ПОВОДОМ ИЗЈАВЕ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

ШАБАЦ НЕМА ДУГОВА

Када је 26. септембра председник Србије Александар Вучић присуствовао отварању фабрике „Јазаки“ у Шапцу изненадио је јавност и изјавом да ће приходима од ове фабрике град Шабац моћи да врати део дугова.
Председник Србије, додуше, том приликом није рекао на које дугове мисли, а многи Шапчани су остали затечени том изјавом. Према подацима Градске управе, Шабац не дугује ни динара, по било ком основу, Републици Србији, нити има било каква задужења код комерцијалних банака.
С друге стране, на име трансфера Република Србија дугује нашем граду ни мање ни више – пет милиона евра. Између осталог, Република одбија да исплати 130 милиона динара Граду, на основу заједничког улагања у изградњу Градског базена.
Док држава дугује Шапцу, други градови добијају обилату помоћ из буџетске резерве, укључујући и град Београд који, како тврде носиоци највиших функција у земљи, никада није боље стајао. О Крагујевцу да и не говоримо коме је у неколико наврата претио банкрот.
Редакција „Гласа Подриња“ упутила је званичан допис надлежним државним органима са питањима о томе да ли и колико Шабац дугује држави, и да ли држава и колико дугује нашем граду. До затварања нашег броја, одговоре на ова питања нисмо добили.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa