Инфо

19. октобар 2017.19. окт 2017.
У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА

БАЛЕТ ДА ЛИ СЕ ТО ЈЕДЕ

У петак, 13. октобра у сали Културног центра представљена је књига „Балет да ли се то једе“, ауторке Габриеле Теглаши Велимировић из Новог Сада, српске балерине, кореографа, балетског педагога и председнице Удружења балетских уметника Војводине.
Књига говори о балетској уметности из свих углова разбијајући предрасуде о балету и говорећи о томе колико мало познајемо ову материју. Кроз поглавља описани су многи сегменти везани за ову врхунску уметност, од школовања, усавршавања, такмичења, па до играчке каријере. Умивеним језиком, на професионалан начин читаоцима је дочаран мукотрпан и трновит пут позива који није лако досегнути ако иза тога не стоји велики рад и љубав. Усавршити говор тела и игру јесте крајњи резултат да балет из визуре посматрача изгледа као бајка, а да бисте то постигли морате ставити знак једнакости између живота и балета. Овом књигом читаоци ће стећи много јаснију слику о величанству названом „балет“, јер игра је уметност која сеже до узвишености.
Било је велико задовољство представити Габриелу шабачкој публици из разлога више што се и Шабац коначно нашао на мапи градова где је балет заживео. Балетска школа „Центар за игру Шабац“, под руководством педагога Љубише Николића, узела је учешће на промоцији, дарујући три игре нашој гошћи и публици. О књизи је говорила Бранка Тодоровић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa