Инфо

16. новембар 2017.16. нов 2017.
Геотехнички аспекти грађевинарства
СЕДМО МЕЂУНАРОДНО НАУЧНО-СТРУЧНО САВЕТОВАЊЕ
У ХОТЕЛУ “СЛОБОДА”

Геотехнички аспекти грађевинарства

Шабац је протеклих дана био домаћин Међународном стручном саветовању Геотехнички аспекти грађевинства које је организовало Српско друштво за механику тла и геотехничко инжењерство, Институт ИМС А.Д.Београд и СЕТ д.о.о. Шабац. Стручни скуп је у хотелу “Слобода”, прошлог уторка отворио председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.
- Велико задовољство и част ми је што сте се окупили у Шапцу. На томе смо захвални и предузећу “СЕТ” које на прави начин представља наш град на пословној мапи Србије и које вас је овде окупило. Посебан квалитет је, уверен сам, чињеница да ово предузеће спремно одговара на све изазове у овој области и има велики број стручњака којима пружа прилику, јер само знање гарантује даљи напредак и развој – поручио је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, овом приликом.
Циљ саветовања је био указивање на оријентацију главних праваца развоја ове струке који би одговарали условима и потребама изградње наше земље. Осим тога, то је била и прилика да се размотри и стање регулативе у овој области и потреба усаглашавања са најновијим документима Еврокода који се од недавно примењују у нашој земљи.
-Последњих неколико година смо имали учеснике из суседних земаља. Овог пута имали смо четири уводна реферата веома познатих личности у свету, из Јапана, Хрватске, Словеније и Скопља. Штампано укупно 62 рада. Шабац нам је врло атрактиван, а осим тога што у овом граду никада нисмо држали саветовање разлог из ког смо овај пут ту је и то што има шта да се види. Сусрети овде имају и стручни али и културолошки карактер – истакао је проф. др Радомир Фолић, дипломирани инжењер грађевинарства из Новог Сада.
Према речима др Ненада Шушића кроз четири дана стручњаци су се бавили свим областима геотехнике, попут клизишта, квалитет материјала, употребе грађевинских материјала и тла у грађевинске сврхе.
- Изузетно нам је драго што смо поводом скупа добили ваше гостропримство. Имамо циљ да обилазимо разне регионе и градове широм Србије како бисмо у њима одржавали скупове и пропагирали нашу област деловања - геотехнику - напоменуо је приликом отварања скупа у Шапцу др Ненад Шушић.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa