Инфо

16. новембар 2017.16. нов 2017.
У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ

“СЛИКЕ ИЗ ЖИВОТА ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈА – МОНАХ ТАДИЈА”

У понедељак, у Шабачком позоришту у извођењу “Центра за културу и образовање Раковица” је приказана представа “Слике из живота владике Николаја - монах Тадија”. Представа је урађена по књизи протођакона др Љубомира Ранковића. Текст је адаптирао Жељко Хубач, а режирао је Владимир Лазић. Улогу владике Николаја је играо Борис Пинговић а његове мајке Катарине Велимировић Снежана Савић. У представи су играли и Ненад Стојменовић који је тумачио три улоге, Предраг Милетић који је такође играо три улоге и Марија Круљ која је тумачила улогу Надежде Наде Аџић.
О представи, протођакон др Љубомир Ранковић каже: “Прва драма о животу Светог владике Николаја. Човек са једним веома узбудљивим животом, разуђеним у чијем се животу прелама цела једна епоха. Човек који је највећи српски полиглота, дипломата, епископ, духовник, мислилац. Дакле, једна богата личност. Ово су вечерас поједине слике из његовог живота и нека врста експеримента. Следи сигурно још много филмова и телевизијских серија. У Шапцу, ево, указала се прилика да и он буде после Београда и Лознице и да се први пут игра у Шапцу. Ово је за нас велика част”.
Редитељ Владимир Лазић истиче да су “уверени да имају прави осећај за ново сценско читање познате теме и да трагамо и даље по пепелу минулих времена и препознајемо живот који данас живимо”.
Публика је имала прилику да се боље упозна са животом владике Николаја Велимировића и да ужива у одличној изведби представе.
Б. Р.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa