Инфо

11. јануар 2018.11. јан 2018.
ШАБАЦ ПРИМЕР ЗА ПОБЕДУ
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ УГОСТИО ДРАГАНА ЂИЛАСА И ЛИДЕРЕ ПАРТИЈА И ПОКРЕТА КОЈИ ГА ПОДРЖАВАЈУ

ШАБАЦ ПРИМЕР ЗА ПОБЕДУ

Поред Ђиласа, гости Шапца били су председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић, председник Народне странке Вук Јеремић и председник Левице Србије Борко Стефановић. Ђиласа подржала странка Заједно за Србију чији је председник градоначелник Шапца
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић угостио је лидере политичких странака и покрета који ће на предстојећим локалним изборима у Београду да подрже кандидатуру Драгана Ђиласа за градоначелника Београда.
Поред Ђиласа, гости Шапца били су председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић, председник Народне странке Вук Јеремић и председник Левице Србије Борко Стефановић.
Истовремено, странка Заједно за Србију, чији је председник Зеленовић, подржала је кандидатуру Ђиласа за градоначелника Београда.
Истакавши да је част угостити политичке партнере који се припремају за изборе у Београду, и упознати их са политиком града у ком Српска напредна странка није у власти, градоначелник Небојша Зеленовић поручио је да је управо Шабац пример да је данас могуће победити СНС и Александра Вучића и освојити слободу.
- Велико је задовољство било са партнерима и пријатељима поделити теме о нашем граду који има највећу индустријску зону, који има потребу за ауто-путем али држава већ пет година не отвара ту тему, који има значајне потенцијале у пољопривреди. Са мном су људи који имају добре пословне везе и дипломатско искуство и контакте, и ја сам сигуран да град Шабац може да рачуна на њихову помоћ. Најважнија тема нашег данашњег разговора је слобода и како слобода у једном уређеном друштву може да буде институционално заштићена. У Шапцу смо показали да може, да грађани сами одлучују директно. Све нас овде то ставља у супротност према Александру Вучићу и СНС, јер они не верују да грађани треба да имају слободу у одлучивању. Верујем да поимање и остваривање слободе у Шапцу може да буде темељ за озбиљан политички договор - рекао је градоначелник Шапца.
Кандидат за градоначелника Београда Драган Ђилас изјавио је да му је то прва политичка конференција за новинаре после четири године и да није случајно што је то баш у „слободном Шапцу”, у ком на власти није СНС. Он је додао да верује да ће након избора у Београду у Србији бити још један слободан град.
- Поносан сам што нас је странка „Заједно за Србију” подржала и очекујем да добијемо подршку и од других странака и удружења - рекао је Ђилас.
Он је додао да су странке окупљене око његове кандидатуре „сигурна већина” која може да донесе победу.
- Хајде да сликамо аутобусе, обданишта... Нека се свако слика са оним што је отворио док је био на власти и нема везе што је актуелни градоначелник Београда Синиша Мали отворио обданиште које сам ја започео, јер нико не памти тог ко је отворио, али родитељи знају да имају још једно обданиште, рекао је Ђилас.
Он је градоначелнику Шапца поручио да ће за два месеца добити конкуренцију у још једном слободном граду, па ће се заједно трудити да што више доброг покрену и заврше.
Лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић изразио је запрепашћење што у 21. веку постоји потреба да се прича о слободи и додао да је потребно да се направи слободна Србија.
- Шабац је показао да је непокорен град и да је могуће одупрети се централизованој власти. Ми желимо просвећену и уређену државу, модерну економију и технологије. Државу у којој неће одлучивати један човек. Желимо европску и нашу Србију - рекао је Јанковић.
Он је додао да су генерације које су некада водиле промене дале још једну шансу онима који су 90-их „уништили Србију” и да је време да се шанса поново да грађанима.
Председник Народне странке Вук Јеремић навео је да избори у Београду нису обични и да није случајно што је заједничка конференција за новинаре одржана у Шапцу.
- Није случајно што смо у Шапцу, јер је то најслободнији град. А, такав ће бити и Београд на пролеће. У овом граду је доказано да се не мора бити кажњен због народне воље. Избори за Београд нису обични избори, то су избори за будућност и душу Србије - рекао је Јеремић.
Он је нагласио да ће се, ако опозиција буде снажна и покаже да је могуће победити СНС у Београду, исто то десити и у остатку Србије.
Лидер Левице Србије Борко Стефановић изјавио је да су се лидери тих странака окупили због вере да човека и његове потребе треба вратити у центар пажње.
- Могуће је да нам се и други придруже, јер је ово добитна комбинација. Све разлике оставимо по страни. Неопходно је начети напредњачки камен који притска Србију - рекао је Стефановић.
Напредњаци усликали долазак опозиционара
Занимљиво је да су две екипе чланова и симпатизера СНС из Шапца и Владимирца са фотоапаратима и мобилним телефонима сликали долазак Ђиласа и осталих опозиционих лидера. Када су се Јанковић и Јеремић окренули ка тим момцима, они су без разлога побегли са простора испред Градске куће. Са пристојне даљине су фотографисали и атмосферу после састанка испред Градске куће. Касније су те фотографије освануле на порталу Информера.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa