Инфо

11. јануар 2018.11. јан 2018.
ИСТОРИЈСКА 2017.
ПРИЈЕМ ЗА СПОРТИСТЕ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

ИСТОРИЈСКА 2017.

Председник Скупштине града Шапца, Немања Пајић, приредио је протекле седмице пријем у Градској кући за спортисте који су у различитим спортским дисциплинама на крају године остварили успех. Пријему су присуствовали Драган Николић, члан Градског већа, Веселин Вуковић, председник Спортског савеза Шапца и Дејан Поповић, секретар Спортског савеза.
-Ми имамо леп епитет, да смо град спорта. Надам се да ћемо тај епитет одржати и у годинама које долазе. Сумирање резултата из 2017. који су били импозантни је најлепши начин да се започне 2018. година. Постигнути су историјски успеси. Оно што је мени изузетно драго јесте то да смо ми за овим столом имали проверене спортисте али и нове који долазе – истакао је Немања Пајић и додао да ће град Шабац спортисте подржати и у будућности у оном обиму који може.
Према речима Драгана Николића, члана Градског већа задуженог за спорт успеси шабачких спортиста су велики и временом ће постати компликованије и теже све испратити.
-У спорту и у животу увек може више. Нашим спортистима желим срећу у 2018, а на нама је да се потрудимо да инфраструктурни услови буду на што бољем и вишем нивоу, као и да се још више новца уложи у спортску инфраструктуру. Нарочито ми је драго због младих спортиста који све ово гледају и који ће се трудити једног дана да постану део екипа или појединачни прваци – истакао је Драган Николић.
Изузетно успешна година била је и за Ватерполо клуб Шабац који је на самом старту остварио сјајне резултате.
- Сретан сам и задовољан што се мојим доласком десио тај резултат у Финалу Купа Србије. Жао ми је што нисмо освојили, били смо јако близу, можда је требало мало више вере али надам се да ће се у наредним годинама то десити. Мој долазак је врло амбициозна жеља председника клуба тако да се мојим доласком очекују резултати. Верујем да ћемо у 2018. остварити велике успехе – истакао је Мирсад Заимовић, тренер Ватерполо клуба Шабац.
Протекла година била је успешна и за Јога центар Шабац који је на Међународном фестивалу јоге у Београду освојио златну медаљу.
-Задовољна сам, почаствована и срећна првенствено зато што сам из овог града и на леп начин сам га представила. Драго ми је што су моји полазници, наши суграђани препознали током лета наш ангажман и активности и самим тим се укључивали без икаквих предрасуда – навела је Тамара Бешић Томић, оснивач Јога центра Шабац.
Успешну годину за кајак клуб Зорка Шабац потврдио је и Миленко Зорић који је протекле године освојио две медаље.
- Протекла година за мене је била јако успешна, освојио сам две велике медаље. На Европском првенству сребрне и златну на Светском првенству. Поносан сам што сам у Клубу Зорка и што имамо захваљујући граду и Спортском савезу Шапца јако добре услове. Циљ нам је да на Европском првенству у Београду 2018. освојимо златну медаљу – истакао је кајакаш Миленко Зорић.

К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa