Инфо

29. октобар 2020.29. окт 2020.
Превазилажење предрасуда
Изложба “Особе са инвалидитетом које су мењале Србију“

Превазилажење предрасуда

„У наредном периоду ћемо се трудити да још интензивније умрежавамо све актере живота на локалу, организације цивилног друштва и ресорно министарство како бисмо наш град учинили још приступачнијим по мери свих нас који у њему живимо,“ Јелена Милошевић, чланица Градског већа
Изложба “Особе са инвалидитетом које су мењале Србију” постављена је у пешачкој зони у Шапцу. Поставку чине фотографије особа са инвалидитетом из Србије чији успеси померају границе и инспиришу све. Шапчани ће до 6. новембра моћи да погледају изложбу. Кампања “Особе са инвалидитетом које су мењале Србију” има за циљ подизање свести друштвене заједнице и превазилажење предрасуда према особама са инвалидитетом.
-Задовољство ми је што смо захваљујући иницијативи Удружења параплегичара Мачванског округа у прилици да погледамо изложбу за коју сматрам да је сјајан начин да укажемо на то да особе са инвалидитетом, без обзира на потешкоће са којима се сусрећу, имају пуно снаге и животне радости да истрају у својим идејама и мењају на боље свет у коме живимо. Град Шабац континуирано пружа подршку особама са инвалидитетом кроз различите видове здравствене и социјалне заштите. Већ четири године постоји услуга Лични пратилац, дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју као и дневни боравак за одрасле особе са интелектуалним потешкоћама, а услуга персоналне асистенције је прешла са пројектног на буџетско. Један смо од ретких градова у Србији који има Спортски савез особа са инвалидитетом који у нашем граду постоји већ три године, а након реконструкције Соколског дома овај савез је добио своје просторије и броји преко 120 чланова. У наредном периоду ћемо се трудити да још интензивније умрежавамо све актере живота на локалу, организације цивилног друштва и ресорно министарство како бисмо наш град учинили још приступачнијим и како би Шабац био град по мери свих нас који у њему живимо - истакла је Јелена Милошевић, чланица Градског већа задужена за социјална питања, рад и запошљавање.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa