Инфо

11. јануар 2018.11. јан 2018.
Искуства из Шапца примењива у Аустрији
Посета ватерполо клуба из Граца

Искуства из Шапца примењива у Аустрији

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић организовао је прошлог четвртка у Градској кући пријем за најмлађе чланове ватерполо клуба из Граца и њихове домаћине из ВК „Шабац“.
Током боравка у Шапцу ватерполисти из Граца имали су прилику да размене искуства са колегама и упознају се са културом града. Гостопримство и услови у којима тренирају чланови ВК „Шабац“ оставили су позитивне утиске на госте.
- Утисци су феноменални. Ми се овде осећамо пријатно, људи су нас одлично примили. Услови за тренинг су на светском нивоу, што је нама најбитније. Јако нас радује што имамо овакву срадњу са клубом и тренерима. Ипак, најјачи утисак који ћемо понети са собом је број деце која се баве спортом и свакодневно посећују базен – рекао је тренер клуба Урош Штухец.
Руководство Ватерполо клуба Грац нагласило је да ће искуства која су стекли током посете Шапцу искористити у Аустрији како би ватерполо подигли на виши ниво. Подршку коју даје локална самоуправа Ватерполо клубу „Шабац“ истакли су као значајну.
Добра и успешна сарадња према речима градоначелника Небојше Зеленовића између Граца и Шапца реализује се у области спорта и културе. У наредном периоду у плану је остваривање и привредне сарадње.
- Оно што је нама важно да је сарадња између Шапца и Граца почела. Ми смо у области културе замислили два пројекта која ћемо радити заједно. План је да остваримо економску сарадњу. Они су највећи произвођачи аутомобила. Њихова делегација би требало да дође следећег месеца у Шабац, да погледа нашу индустријску зону. Они знају да је Шабац једно од најбољих места за инвестиције у региону и посетом желе да се увере да је тако. Да би се одлука о будућим инвестицијама донела потребно је да направимо и добру сарадњу између наше Техничке школе и школа из Граца око тога како и на који начин се млади образују и да ли одмах улазе спремни у производне процесе. То сигурно треба да доведе до економског развоја. Идеја града Шапца је да сарађује са најразвијенијим срединама у Европи да гради добра пријатељства и добре односе, да размењујемо искуства, да бисмо продубили пријатељства, схватили шта су разлике и на њима базирали уважавање и разумевање. Како бисмо ми као једна средина у просечној Србији били спремни да личимо на озбиљно уређена друштва – истакао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Крајем протекле године ватерполисти Ватерполо клуба “Шабац“ посетили су Аустрију и ово је била прилика да узврате гостопримство и учврсте пријатељство.
- Овде је акценат не само на спорту него и на дружењу деце, на проширивању видика, на једном схватању друге културе и различитости самих поднебља – навео је директор ВК „Шабац“ Ненад Живановић.
Деца из Граца боравила су у Шапцу од прошлог уторка до петка. У том периоду осим тренинга акценат је био на дружењу, упознавању знаменитости града.

М.Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa