Инфо

15. март 2018.15. мар 2018.
ГРАД КОЈИ ЦЕНИ ЗНАЊЕ
УГОВОРИ СТИПЕНДИСТИМА ГРАДА ШАПЦА

ГРАД КОЈИ ЦЕНИ ЗНАЊЕ

Град Шабац расписао је конкурс за стипендирање 18 најбољих студената на основним и мастер академским студијама, факултета чији је оснивач Република Србија и две стипендије за дефицитна занимања. Тим поводом су протекле седмице у Градској кући подељени уговори стипендистима Града Шапца.
За стипендирање најбољих студената издвојено је 3 милиона динара, а услов за остваривање стипендије у износу од 13.653 динара имали су студенти чија је најмања просечна оцена 9,2. Уговоре је честитајући студентима, уручила Бојана Младеновић, начелница Одељења за друштвене делатности.
-Ако постоји град који цени знање то је дефинитивно Шабац. Људи који су били са нама су сведоци да је образовање заиста приоритет када је наш град у питању. Годинама улажемо у вредне, образоване и младе људе. На тај начин желимо да допринесемо развоју заједнице. Искрено се надам да ће сви ови људи постати врло успешни и да ће се у будућности вратити у Шабац и на тај начин допринети развоју живота пре свега своје породице, пријатеља, а онда и читаве заједнице – истакла је Бојана Младеновић.
Студенткиња мастер студија на Академији уметности у Новом Саду и на Академији за глазбу у Љубљани, Катарина Марић овим поводом је исказала захвалност и истакла да јој стипендија доста значи.
-Јако сам почаствована што сам део ових људи и драго ми је што Град Шабац подржава младе таленте. Надам се да ћу оправдати пружену част и наду у мене. Трудићу се да то у будућности вратим на најбољи могући начин кроз научни рад и професуру - истакла је Катарина Марић.

К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa